28-10-2021

Pejović: Protekla turistička sezona pozitivno iznenadila učesnike turističke ponude u našem gradu

Zahvaljujući uspješnoj turističkoj sezoni i predanom radu svih službi unutar firme, DOO "Mediteran rekalme" finansijski je stabilno i trenutno posvećeno jačanju postojećih kapaciteta kako bi u narednom periodu uspješno odgovorili na sve poslovne izazove, kazao je za portal RTV Buda v.d. direktora preduzeća Ivan Pejović.


Foto: Privatna arhiva

Kako je istakao, protekla turistička sezona je u pozitivnom smislu iznenadila sve učesnike turističke ponude u našem gradu.

"Veliki broj turista, a po određenim procjenam radi se o 80% u odnosu na rekordnu 2019., aktivirao je privrednike preko noći što se odrazilo na pozitivan način i na naše poslovanje. Za potrebe reklamiranja i promovisanja svojih usluga, privrednici su na raspolaganju imali reklamni prostor koji se sastoji od jednog LED displeja, 27 bilborda, 5 beklajtova i 73 sitilajta. Procent izdatih reklamnih kapaciteta tokom sezone je bio na nivou od 90%, što predstavlja i više nego odličan rezultat i najbolji je pokazatelj rada službe Zakupa i službe Upravljanja reklamnim prostorom", kazao je Pejović.

Ono što se pokazalo kao neophodno u narednom periodu jeste dodatno osnaživanje ova dva sektora, koji će, prema njegovim riječima, biti od krucijalne važnosti za iznošenje projekata vezanih za buduće funkcionisanje - izdavanja reklamnog prostora.

Mediteran reklame uvijek podrška sportistima i gradu

Pejović podsjeća da Mediteran reklame dugi niz godina imaju tradiciju učestvovanja u humanitarnim i sportskim manifestacijama, sa ciljem promovisanja mladih u sportu ali i našeg grada kao elitne turističke destinacije.

"Osim novčanih donacija u pitanju je i ustupanje reklamnih objekata (led displej, bilbordi, bek-lajtovi i siti-lajtovi) na kojima se navedeni događaji i promovišu. Izdvojio bih neke od značajnijih u kojima smo učestvovali kao medijski sponzori i promovisali sportiste iz našeg grada: Svjetski kup u triatlonu, Paraolimpijske igre u Tokiju, Evropsko omladinsko prvenstvo u boksu itd.), naglasio je Pejović, dodajući da se DOO "Mediteran reklame" finansiraju isključivo iz sopstvenih izvora prihoda.

"Dakle, nismo budžetski korisnici već smo samoodrživi sistem koji se oslanja isključivo na sopstvene prihode. Prvi put tokom svog postojanja, a uslijed nastupanja krize izazvane korona virusom, došli smo u poziciju da tražimo finansijska sredstva od osnivača (opština) kako bi se osigurali od potencijalne opasnosti od insolventnosti (izostanak sezone direktno utiče na naše poslovanje) i eventualnog problema isplata zarada. Zahvaljujući uspješnoj turističkoj sezoni i predanom radu svih službi, mogu reći da smo finansisjki stabilni i da smo posvećeni jačanju postojećih kapaciteta kako bi u narednom periodu uspješno odgovorili na sve poslovne izazove", zaključio je Pejović.


D.B/D.Č.