16-08-2020

Pejović: Vratićemo oteto zemljište vlasnicima u Mrčevom polju

"Duže od deceniju traju napori NVO „Jaz-Mrčevo Polje“ sačinjene od ljudi ugroženih ustavnih prava koja se odnose na imovinu", poručio je Mijomir Pejović, kandidat za poslnika Koalicije "Mir je naša nacija".

Pejović: Vratićemo oteto zemljište vlasnicima u Mrčevom polju | Radio Televizija Budva

Kako Pejović ističe, članovi NVO su više puta pozivali dosadašnje premijere da se sretnu sa njima u cilju iznalaženja rješenja.

"Više puta su imali prilike i da se uvjere u odsustvo volje da se konkretan problem riješi razgovorom, dijalogom, argumentima. Ruku na srce, volja za rješavanjem problema jeste postojala, ali samo utoliko ukoliko se ima u vidu da je vlast i ovaj problem htjela da riješi prijetnjama i zastrašivanjima koji su upućivani Ivu Iliću, predsjedniku ove nevladine organizacije zbog aktivnosti koje je preduzimao u svrhu zaštite vlasititih ustavnih prava", navodi se u reagovanju.

Sa onima koji imovinsko-pravne sporove, kako Pejović navodi, žele da rješavaju prijetećim pismima i nasiljem nema smisla mnogo razgovarati, nema smisla razgovarati uopšte.

"Umijeće dijaloga uveliko prevazilazi njihove sposobnosti. Vlast DPS-a umije jedino da otima od građana da bi izdavala u zakup i do 90 godina i to kroz postupak koji je krajnje netransparentan. Demokrate i koalicija „Mir je naša nacija“ obavezuju se da, nakon Parlamentarnih i Lokalnih izbora 30. avgusta, izađu u susret članovima NVO „Jaz-Mrčevo Polje“ i pomognu oko knjiženja na mještane njihove đedovine, što iz ove NVO traže od samog početka. Nećemo im nikada više dozvoliti da otimaju našu đedovinu", zaključuje se u reagovanju.