25-05-2023

Penzioneri Budve planiraju izlet u Ohrid

Udruženje penzionera Budve ima u planu da za svoje članove priredi izlet u Sjevernu Makedoniju koji će biti realizovan između 1. i 5. juna. Predsjednik Udruženja Nikola Zec pozvao je sve zainteresovane da se prijave u što većem broju, jer kako kaže, to je lijepa prilika za druženje i opuštanje.

Penzioneri Budve planiraju izlet u Ohrid | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Putovanja u Sjevernu Makedoniju tokom kojeg će penzioeri biti u prilici da pored Skoplja i Ohrida obiđu Tiranu i sve atrakcije koje se nađu na putu prilika je našim najstarijim sugrađanima da se opuste i uživaju.

"Interesovanje penzionera za izlete je veliko, imali smo dosta zahtjeva za ovakvim druženjima. Evo ja sada pozivam sve zainteresovane penzionere da dođu u naše prostorije i da se upišu za izlet u Ohrid", kazao je u izjavi za Polis Niko Zec, predsjednik Udruženja penzionera Budve.


Niko Zec/ Foto: printscreen

On ističe da broj putnika nije ograničen, a ako bude neophodno angažovaće se i više autobusa.

"Dvije godine su izleti bili stopirani, nismo smjeli, tako da smo sada odlučili da se malo opustimo i organizujemo ovo putovanje za penzionere koje oni plaćaju. Pokušaćemo kao Udruženje da malo smanjimo te troškove i da im udovoljimo pa da idu. Evo gledamo stalno i po našem gradu grupe starijih ljudi, prema tome to je dobro i zdravo, to je jedna dobra relaksacija starim ljudima, penzionerima da izađu da promijene", kazao je Zec.

Registar budvanskih penzionera bilježi brojku od oko 3.200 koja nije konačna s obzirom na činjenicu da je veliki broj onih koji su se odlučili na socijalna davanja po osnovu troje i više djece. Zec zaključuje da već neko vrijeme od Fonda PIO potražuje podatak o brojnom stanju takvih, ali uzalud.

J.M.