23-03-2023

Penzioneri uz Milatovića

„Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore”, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću.

Penzioneri uz Milatovića | Radio Televizija Budva

Kako se navodi, on za njih simbolizuje vladavinu prava i borbu za pravednu državu i njegove namjere se ne mogu dovesti u pitanje, posebno imajući u vidu iskrivljen sistem vrijednosti u kojem su i penzioneri bili zanemarivani i držani na rubu egzistencije.

Podsjećamo, govoreći o statusu penzionera na jednoj od konferencija za medije Milatović je istakao da je status penzionera zabrinjavajući, i već tada najavio da će u okviru svog djelovanja posebnu pažnju posvetiti rješavanju tog problema kako bi svi penzioneri nakon godina mukotrpnog rada mogli da žive dostojanstveno, a ne da jedva preživljavaju.

Kako je tada navedeno, rješavanje ekonomskog i socijalnog statusa stanovništva u Crnoj Gori je u fokusu programa Pokreta, što govori o namjerama da se ispravi dugogodišnja nepravda prema penzionerima kojoj je po prvi put pažnja posvećena programom “Evropa sad” i to kroz usklađivanja iznosa penzija sa povećanjem minimalnih zarada.