09-06-2023

Perazić: Mreža mladih će u narednim godinama sve više rasti i jačati

Na elektronskoj sjednici Upravnog odbora koja je održana krajem maja ove godine jednoglasno je odlučeno da za Generalnog sekretara Mreže za mlade Crne Gore bude postavljen Vladimir Perazić koji je gostujuću u programu Radio Budve najavio ambiciozne planove.


Foto: privatna arhiva

"Nakon dugogodišnjeg rada sa srednjoškolcima i studentima, te angažmana u Uniji srednjoškolaca, ali i Crnogorskom udruženju studenata političkih nauka - MAPSS, raznim omladinskim organizacijama, sasvim logičan slijed događaja je bio da, u ovom slučaju, nastavim dalje da napredujem profesionalno u Mreži za mlade, kao krovnoj organizaciji za mlade tj. krovnom reprezentativnom savezu. Smatram da će ovo biti jedno veliko iskustvo za mene i vjerujem da ću dati svoj puni doprinos shodno svom dosadašnjem iskustvu”, naveo je Perazić za program Radio Budve i dodao da je do marta ove godine bio na poziciji člana UO Mreže za mlade.

“Još ranije, kada sam se kandidovao za člana Upravnog odbora, sam prepoznao koliku važnost ima Mreža za mlade kao krovna organizacija u Crnoj Gori, iako veoma mlada organizacija koja funkcioniše od 2020. godine, smatram da ima puni potencijal za dalji razvoj i mislim da će Mreža u narednim godinama sve više i više rasti i jačati, te biti prepoznata kako u Crnoj Gori tako i u regionu i šire”, kazao je Perazić.

Objašnjavajući prelazak iz Upravnog odbora u Sekretarijat, Perazić navodi da je procjenio svoj obim obaveza te se ponudio i kandidovao jer samim tim može više da se posveti radu ali i samoj organizaciji nego samo kao član UO.

“Sekreterijat je organ i dio organizacije koji sprovodi sve aktivnosti i projekte, a samim tim kao rukovodilac Sekreterijata mogu doprinijeti mnogo više nego samo kao član UO”, objašnjava on.

Odgovarajući na pitanje novinara šta je ono što slijedi ali i šta je obilježilo protekli period, Perazić ističe konferenciju u Briselu kojoj je prisustvovao zajedno sa drugim članovima organizacije.

“To je konferencija koja je okupila predstavnike parlamenata zemalja Zapadnog Balkana. Tu su bili mladi poslanici iz Crne Gore, ali i predstavnici civilnog sektora sa Zapadnog Balkana i to je bila idealna prilika da se umrežimo za potencijalne saradnje ali i da vidimo koji su to izazovi sa kojima se mladi susreću”, navodi Perazić i dodaje da su to odlične prilike za razmjene iskustava.

“Kada govorimo o regionalnim saradnjama neophodno je istaći da je Mreža za mlade postala dio Connecting Youth platforme, koja inače okuplja sve krovne organizacije kada je rad sa mladima u pitanju, a takođe istakao bih i da se nedavno održala konferencija koja se tiče Jadransko-Jonske saradnje u Sarajevu na kojoj su prisustvovali predstavnici Mreže za mlade”, istakao je Perazić.

Kada govorimo o onome što slijedi, prvo na listi je formiranje tima koji će raditi u okviru Sekreterijata jer, kako objašnjava Perazić, ne može sve organizovati niti raditi jedna osoba, te navodi da će uskoro biti objavljen i javni poziv za prijem članova.

“Predali smo predloge projekata na nekoliko javnih poziva koji su bili u prethodnim mjesecima i uskoro očekujemo rezultate. Nadamo se da ćemo uspješno nastaviti sa svim aktivnostima koje su predviđene strateškim planom koji je uspostavljen prije dvije godine”, zaključio je Perazić.

N.D.