21-10-2020

Perović: Ispitati otpremnine u HG Budvanska rivijera

Socijaldemokratska partija poziva menadžment i Bord direktora HG "Budvanska rivijera" da se javno izjasne povodom medjskih informacija da su za otpremnine rukovodioca HGBR isplaćene stotine hiljada eura.



"Pitanje koje se nameće kao osnovno, je zbog čega bi se ljudima koji idu u penziju isplaćivalo 90.000 opremnine i da li bi to bilo koji član rukovodstva uradio u vlastitoj privatnoj kompaniji? Kako se stotine hiljada eura isplaćuju iz kompanije u većinskom državnom vlasništvu, onda se sa narodnim novcem, očigledno, može biti široke ruke", poručio je Jovo Perović, član Predsjedništva OO SDP Budva.

Kako je ocijenio, godina koja je za nama je vjerovatno najlošija u crnogorskom turizmu u protekle dvije decenije i rezultati HGBR će, smatra on, biti značajno gori od proteklih godina. Perović je naglasio da će se kompanija susresti sa velikim finansijskim i poslovnim izazovima.

"Ovo posebno jer nema naznaka da će se situacija sa korona virusom popraviti ni do sljedeće godine. Umjesto da rukovodstvo kompanije razmišlja na koji način će naći izlaz iz dosta teške situacije, oni su odlučili da isplate opremnine koje su mnogostruko veće od opremnina u velikim privatnim telekomunikacionim ili bankarskim kompanijama i koje će, u konačnom, uticati i na negativan finansijski iskaz na kraju 2020-te godine", kazao je on.

Poručio je da Crnoj Gori i Budvi i kompanijama u većinskom državnom vlasništvu ne trebaju primjeri poput Verice Maraš iz Plantaža, već suprotni.

"Novac koji te kompanije zarađuju je novac građana Crne Gore i ne može se dijeliti "šakom i kapom", po čudnim i neekonomskim kriterijumima. Pogotovo se ne može dijeliti u ovoj godini u kojoj je većina budvanskih familija i privatnih preduzeća suočena sa finansijskom katastrofom zbog pada turističkog prometa od preko 90%. Zbog toga još jednom pozivamo rukovodstvo kompanije, da se ovim navodima javnom izjasni", zaključio je Perović.