20-11-2023

Perović: Pripremljen bogat kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja Dana opštine Budva

Program obilježavanja Dana opštine Budva i najavu svečane sjednice koja će biti odražana u srijedu, 22. novembra saopštila je predstavnica PR opštinske službe Milena Perović.


Foto: Printscreen/Jutrom iz Budve

"Kako tradicija nalaže, a po uzoru na prethodne godine, povodom Dana opštine, Dana oslobođenja Budve, 22. novembra organizuje se bogat kulturno umjetnički program. Centralni događaj je svečana sjednica na kojoj se očekuje prisustvo brojnih predstavnika diplomatskog kora, gosti iz gradova pobratima, predstavnici državne i lokalne uprave, kao i predstavnici vjerskih organizacija. Svečana sjednica će početi u 12 sati u staklenoj sali u hotelu Avala", istakla je Perović.

Sjednica počinje intoniranjem himne Crne Gore.

"Obzirom da sjednica ima svečani karakter, započećemo je intoniranjem himne Crne Gore u izvođenju budvanske Muzičke škole. Domaćin sjednice je predsjednik Skupštine Nikola Jovanović, koji će uvodnim govorom pozdraviti sve prisutne. U nastavku će biti prikazan film, gdje će biti prikazani projekti koji su urađeni i koje imamo u planu u narednom periodu. Nastup će imati mlada pijanistkinja Simona Tošić, koja će izvesti Isidora Bojića "Na izvoru", pobjednici najvećeg dječijeg festivala u Crnoj Gori Ritam Evrope izvešće svoj pobjednički nastup. Sam kraj sjednice biće označen numerom "Zemljo moja" u izvođenju NVO Gradski hor Budva", kazala je ona.

Nagrade će biti dodijeljene:

1. dr Igoru Spurniću - (za humanost)
Za nesebican i hrabar cin spasavanja ljudskih zivota

2. Nemanji Raduloviću - za postignute rezultate u oblasti muzike

3. Dnevnom centru “Biseri” - (za humanost)
Za dugogodisnji nemjerljiv doprinos i predani rad u oblasti socijalne i djecije zastite

4. Branku Djuriću I Saši Petriću - za postignute rezultate u oblasti sporta

6. Luki Vučkoviću - Za dugogodisnji humanitarni rad, pozrtvovanost, solidarnost, hrabrost u spasavanju ljudskih zivota

7. Nikoli Ivanoviću -Za uspjesan odgovor na vanredne situacije i evakuaciju civilnog stanovnistva iz ratnog podrucja

"Navikli smo na veoma bogat i raznovrstan program koji nam priređuju JU Muzeji i galerije Budve i Bibiloteka Budve. Istakla bih da se ove godine svečano obilježava 20. godina od otvaranja Muzeja grada Budve. Grad Teatar je takođe osmislio bogat program kojim se obilježava Dan opštine. Moram da pomenem aktivnosti koje je osmislila TO Budva, Biciklistička trka na Jazu kao i Novembarske sportske aktivnosti u okviru manifestacije "Budi u Budvi", dodala je ona.

Na Dan oslobođenja Budve odaćemo počast našim borcima za slobodu koji su dali svoje živote za naše bolje sjutra, zaključila je Perović.

Opširnije u prilogu Radomira Tešanović:



D.Č.