23-07-2022

Petrovac na startu sezone sa Arsenalom, Lambulić: Daćemo sve od sebe da pobijedimo

Fudbaleri Petrovca na otvaranju nove sezone u Meridian Prvoj crnogorskoj ligi večeras od 21 sat gostuju tivatskom Arsenalu. Ljetnju pauzu obilježio je dolazak velikog broja igrača, a dres “nebesko-plavog” tima nosiće i internacionalni trio Faust-Augusto-Mendi. Trener Petrovca Mladen Lambulić u razgovoru za Radio Budvu osvrnuo se na pripremni period, a saopštio je i očekivanja i ambicije ekipe u predstojećim takmičarskim mečevima.


Foto: OFK Petrovac

“U stučnom štabu potpuno smo zadovoljni sa boravkom na Zlatiboru i zalaganjem igrača kako na terenu, tako i van njega. Što se tiče fizičke spreme igrača i velikog broja novih fudbalera, mogu vam reći da sam zadovoljan urađenim i da to ide u nekom željenom smjeru. Međutim, kada se dovede devet novih igrača treba vremena. Iznenađen sam sa tim kako su se oni kao grupa našli i spojili i to je pozitivan signal da idemo u dobrom smjeru”, sumirao je utiske Lambulić.

U večerašnjem meču sa Arsenalom ekipa će dati maksimum kako bi se ostvario što bolji rezultat.

“Mi ćemo odraditi sve od nas da pokušamo da tu utakmicu riješimo u svoju korist. Za koliko će to biti, vidjećemo na samom kraju meča. Znamo koji su njihovi nedostaci u igri i kako ekipa igra. Pratili smo onoliko koliko smo bili u mogućnosti, skrenirali smo ih i probaćemo da iskoristimo njihove nedostatke, a dobre stvari da neutrališemo. Daćemo sve od sebe da pobijedimo”, kazao je trener Petrovca.

Kako je istakao, ambicija u novoj sezoni je plasman u vrh tabele.

“Nećemo se vraćati nazad, interesuje nas što bolji plasman, da ekipa dobro igra i da ima rezultate. Mi se svi u klubu nadamo da možemo biti među četiri ekipe jer smo u prelaznom roku zaista odradili dobar posao”, istakao je Lambulić.

Nakon gostovanja Arsenalu na stadionu u Kotoru, prvi meč pred domaćom publikom “nebesko-plavi” će igrati 30. jula protiv Budućnosti, prošlogodišnjeg vicešampiona i osvajača Kupa Crne Gore. Zatim slijedi gostovanje još jednom prvoligašu, ekipi bjelopoljskog Jedinstva.

Prošle sezone Petrovčani su zimsku pauzu dočekali u samom vrhu tabele, da bi na kraju bili sedmi u ligi. Za razliku od nekoliko prethodnih sezona nisu imali većih briga o opastanku u društvu najboljih.



M.S.