01-12-2021

Petrovac nadigrao jesenjeg prvaka

Fudbaleri Petrovca napravili su veliko iznenađenje savladavši večeras lidera domaćeg prvenstva Sutjesku sa ubjedljivih 3:0 pod Malim brdom u meču 17. kola Telekom Prve crnogorske lige.


Foto: portal RTV Budva/D.Č.

Prednost "nebesko-plavima" donio je Balša Boričić u 18. minutu, da bi na 2:0 povisio Adnan Bašić, sa bijele tačke u krajem prvog dijela. To je bio i rezultat sa kojim su fudbaleri dva tima otišli na pauzu.

U drugom poluvremenu Petrovac je nastavio sa odličnom igrom, a ubrzo je došao i treći pogodak kada je Marko Miličković na asistenciju Boričića bio precizan i u 52. minutu postavio konačan rezultat susreta. Ofanzivni vezista postigao je deveti gol u sezoni i osamio se na vrhu liste strijelaca crnogorske lige.

Sutjeska je napadala, pokušavala da se vrati u meč, ali je domaći sastav odolio naletima, ravnopravno stvarao šanse i na kraju osvojio tri izuzetno važna boda.

Janković: Ofanzivno i defanzivno perfektno, do kraja

"Mislim da smo sa ovom utakmicom dostigli vrhunac naše forme i željene igre. Iskoristili smo momenat njihovog zamora i toga što od starta nisu igrali sa Janjićem i Jovovćem. U svakom slučaju, svi igrači Sutjeske stvaraju veliki problem protivniku. Mi smo se dobro spremali za ovu utakmicu, znali smo šta nas očekuje, dali maksimum i odradili meč na način koji smo spremili. Ofanzivno i defanzivno perfektno do kraja i zasluženo smo pobjedili", izjavio je nakon utakmice trener Petrovca Vladimir Janković.

Nakon trijumfa nad jesenjim prvakom "nebesko-plavi" imaju 27 bodova i nalaze se u zoni Evrope na četvrtom mjestu na tabeli.

Petrovčani su ove sezone upisali sedam pobjeda, imaju šest remija i četiri poraza, a u narednom kolu odmjeriće snagu u gostima sa ekipom Budućnosti.

Prva pobjeda Zete

Danas su odigrana još četiri susreta. Budućnost je savladala Jezero u Bijelom Polju sa 2:1, a Zeta kod kuće bila bolja od Rudara sa 2:0. Tim iz Golubovaca tako je upisao prvi ovosezonski trijumf.

Podgorica i Iskra odigrali su na DG Areni 0:0, a Dečić nakon preokrata slavio protiv Mornara u Baru sa 2:1.

Sutjeska ostaje lider prvenstva sa 37 bodova, a drugo mjesto dijele Dečić i Budućnost sa po 29. Petrovac je četvrti sa 27 bodova, Iskra ima bod manje, a "nebesko-plavi" meč više.

Mornar je šesti sa 20, a Iskra na sedmoj poziciji sa 19 bodova. U zoni baraža za opstanak su Podgorica sa 16 i Jezero sa pet bodova manje, dok posljednja Zeta ima 10 poena.



M.S.