30-07-2020

Petrovac privodi kraju prvu nedjelju priprema za sljedeću sezonu

OFK Petrovac privodi kraju prvu nedjelju priprema za novu sezonu koja startuje 15. avgusta. Prethodna je završena po planu, serijom od devet utakmica bez poraza, što je rezultiralo očuvanjem prvoligaškog statusa bez baraža.


Detalj iz prošle sezone, Foto: AFP

Želja "nebo-plavih" je da nastave u istom ritmu, što neće biti ni malo jednostavno, budući da je ekipa ostala bez ključnih igrača, a do sada su stigla samo dva pojačanja - Sava Gardašević iz Koma, kao i Nikola Stojanović koji je prethodno nastupao za Dečić.

"Među posljednjima smo počeli sa radom, ali ne možemo da se vraćamo na priču o dešavanjima u prošloj sezoni. To je završeno. Ispunili smo cilj i okrenuli se novim izazovima. Nijesmo pričali o ambicijama, ali trenutno je realnost da se opet borimo za opstanak bez baraža", rekao je Pobjedi trener Nenad Vukčević, koji nastavlja:

"Zadržali smo momke koji su igrali u odbrani, osim Kajevića. Tu smo u prednosti što se tiče uigravanja. Napustili su nas Kalezić, Petar Vukčević, Raičević i Muharemović, fudbaleri koji su bili jako bitni za našu igru. Još smo u fazi traganja pojačanja prema naprijed. Od dinamike njihovog dolaska zavisi koliko će nam trebati da sklopimo tim. Pokušaćemo da angažujemo makar još dva provjerena fudbalera sa ofanzivnim karakteristika. Momci koji su tu rade profesionalno, posvećeni su, pokazuju pravi odnos prema obavezama. Maksimalno sam zadovoljan kako treniraju. U nedjelju ćemo imati kontrolnu utakmicu protiv Koma. To će biti prilika da vidimo trenutnu formu i nivo fizičke spreme", ističe Vukčević.

Četrdeset petogodišnji stručnjak jesenas je preuzeo Petrovčane kada su bili na dnu tabele.

Od tada je digao ekipu koja je dobila čvrstinu, disciplinu i bolje rezultate. O tome svjedoči činjenica da je primorski prvoligaš doživio samo jedan poraz u posljednjih 14 utakmica.


Vukčević, Foto: Privatna arhiva

"Trudićemo se da i ubuduće zadržimo prepoznatljivi stil igre. Volio bih da budemo čvrsti pozadi, da naprije odbranimo svoj gol, a u napadu da igramo strpljivo, da čekamo šansu i budemo precizni iz obećavajućih situacija. Imamo dosta promjena u tom dijelu ekipe i sigurno će nam biti potrebno vrijeme da dostignemo ono što želimo. Optimista sam i vjerujem u ono što radimo", zaključio je Vukčević, nekadašnji trener Budućnosti i Rudara, te dugogodišnji član mlade reprezentacije Crne Gore.


Izvor: Pobjeda