08-02-2023

Petrovačko pristanište najviše stradalo tokom nevremena

Manje štete na krovovima i pokidano rastinje posledice su jakog olujnog vjetra tokom vikenda u Petrovcu, a pričinjenu štetu je sanirala Komunalna služba Opštine Budva.


Foto: Arhiva

Jak vjetar koji je tokom proteklog vikenda na momente dostizao brzinu i do 100 km/h nanio je manju materijalnu štetu na teeitoriji Petrovca, istakao je predsjednik te MZ Savo Medigović.

"Nije bilo nekih značajnih šteta, bilo je manjih materijalnih šteta na krovovima i najviše štete je bilo na rastinju širom Petrovca. Polomlljene su grane, ali nije bilo značajnijih šteta. Tokom proteklih dana otklanjala je štetu jedna sjajna ekipa na čelu sa Dejanom Đukovićem, ekipa Komunalno koja je sada pojačana sa ekipom Gradsko zelenilo Petrovca", istakao je Medigović u Polisu.

Medigović se osvrnuo na jak jugo koji je prije dvadesetak dana prouzrokovao veću štetu na šetalištu u Petrovcu. Tada su članovi MZ uputili dopis nadležnim institucijama i obavijestili ih o nastalom problemu koji do danas nije saniran.

"Petrovačko pristanište pretrpjelo je značajno oštećenje. Izašao je jedan gospodin građevinski inženjer iz Morskog dobra jer smo ih mi kontaktirali preko Srđana Gregovića našeg seretara za infrastrukturu, međutim od dana kada su snimili oštećenja nema nikakve reakcje. Mi smo jako razočarani", istakao je Medigović.

D.Č.