08-01-2023

Pioniri Budva Basketa treći na međunarodnom turniru u Beogradu

Košarkaški klub „Budva Basket“ sa tri selekcije učestvovao je na međunarodnom turniru „IBC Belgrade“, a najveći uspjeh ostvarili su pioniri koji su osvojili treće mjesto i bronzanu medalju.


Foto: KK Budva Basket

Pioniri su savladali ekipe Dino Basket (Sjeverna Makedonija) i Cernusco basket (Italija). U polufinalu tijesno su poraženi od Crvene Zvezde, dok su u borbi za treće mjesto savladali crnogorski Panter.

Mlađi pioniri u prvom kolu poraženi su od ekipe Pantera, kasnijeg prvaka, a u drugom kolu savladali su ekipu Akademika iz Bugarske. Budvani su u borbi za peto mjesto bili uspješniji od domaćina IBC.

Na turniru u Beogradu učestvovao je i kadetski sastav kluba iz našeg grada koji je zauzueo 10. mjesto u konkurenciji dvanaest ekipa.

"Ono što je sigurno je da će djeci ovaj izuzetno jak turnir biti podstrek ,motivacija da rade još bolje i predanije na treninzima.
Takođe, našu djecu vodili smo na evroligašku utakmicu Partizan - Monako koja se igrala u beogradskoj Štark Areni, što je za njih bilo jedno potpuno novo i nezaboravno iskustvo", poručili su iz KK Budva Basket.