16-11-2020

Pobjeda Damjana Liješevića, obezbjedio četvrtfinale

Liješević je danas u osmini finala pobjedio reprezentativca Estonije i upisao jos jednu pobjedu za reprezentaciju Crne Gore na prvenstvu Evrope, saopšteno je na zvaničnoj Facebook stranici BK "Budva".


Foto: BK Budva/Facebook

Liješević je ovom pobjedom, u meču kategorije do 64 kilograma, pobijedio Estonca Matveja Starikova, i plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za mlade u Budvi.


Njegov naredni rival, 18. novembra, biće Stefan Camović iz Srbije, koji je u osmini finala eliminisao Letonca Edgarsa Kundriksa, prenosi agencija Mina.

Liješević je drugi crnogorski bokser koji je izborio četvrtfinale, nakon Luke Gačevića u kategoriji do 60 kilograma, koji je jednoglasnom odlukom sudija na poene pobijedio Albanca Orgita Lahu.

U osmini finala eliminisani su Đorđe Smolović (do 69) i Andrija Lambulić (do 91).

Sestre Radenović - Nela i Nina na ring će u utorak u četvrtfinalu.

Protivnica Nele Radenović u kategoriji do 60 kilograma biće Julija Šeremeta iz Poljske, dok će se Nina za medalju u kategoriji do 64 boriti protiv Kristine Vaclavikove iz Češke.

Blizu medalja su Budvani Petar Liješević i Miloš Krasnići, koji će na ring u srijedu u četvrtfinalnim mečevima.

Protivnik Liješevića u kategoriji do 81 kilogram je Čeh Mihal Lanika, dok će rival Krasnićija do 75 biti Litvanac Arvidas Dainis.

Voljom žrijeba bronzano odličje obezbijedila je dvostruka uzastopna šampionka Evrope, Bojana Gojković u kategoriji do 57 kilograma.

Ona je slobodna na startu i svoj nastup počeće u u polufinalu, gdje će joj protivnica 21. novembra biti uspješnija iz četvrtfinalnog meča između Bosanke Tare Bohatjuk i Najare Arojo Rodrigez iz Španije.

Šampionat je okupio 175 boraca, 113 u muškoj i 62 u ženskoj konkurenciji.