21-06-2023

Počele sa radom turističke ambulante

Iako svi priželjkujemo bezbrižan odmor, ne treba isključiti potencijalnu potrebu za zdravstvenom zaštitom. U tu svrhu, u okviru Doma zdravlja Budva, 12. juna su počele sa radom četiri turističke ambulante na teritoriji opštine.


Foto: Arhiva

Pored pomenutog, jedan od noviteta koji se odnosi na naše sugrađane, a važan je i za zaposlene na odjeljenu opšte prakse, jeste nedavno potpisivanje ugovora o radu između ove javne zdravstvene ustanove i dva nova izabrana doktora.

Prema riječima vršioca dužnosti direktora Blaža Radomana, u narednih 20 dana, nakon rješavanja administartivnih pitanja, očekuje se da još jedan ljekar počne sa radom na dispanzeru za odrasle.

Turističke ambulante koje funkcionišu u okviru budvanskog Doma zdravlja, počele su sa radom 12. juna, a svim turistima na raspolaganju su ljekari u Budvi, Rafailovićima, Svetom Stefanu i Pterovcu.

"To je sastavni dio turističke ponude i svaka turistička destinacija, pa i sami turoperatori kada biraju turističku destinaciju za odmor kao jedan od preduslova uzimaju i u tom upitniku se nalazi kao važna stavka sam kvalitet zdravstvene zaštite. Ja bih zaista želio da da što manje turista ima potrebu za nekom od usluga u turstičkim ambulantama", kazao je Radoman.

A novost koja je od značaja za sve osiguranike DZ Budva jeste ta da su od prije nekoliko dana dva ljekara zasnovala radni odnos pa će sada na odjeljenju Opšte prakse ordinirati veći broj izabranih doktora, što će u određenoj mjeri ratseretiti sistem primarne zdravstvene zaštite u našem gradu.

"Bio je raspisan javni konkurs, javila su se tri ljekara, kod trećeg ljekara se radilo o ljekaru koji dolazi iz zemlje regiona, pa će on otpočeti rad za nekih dvadesetak dana, jer je u toku rješavanje administrativne procedure koja se odnosi i na odobrenje privremenog boravka", istakao je dirketor ove JZU.

Zdravstvena zaštita u budvanskom DZ pruža se svakog dana u dvije smjne a za potrebe svih turista početkom sljedećeg mjeseca će i sve turističke ambulante svoj rad organizovati u vremenu od 7 do 21h.