15-03-2022

Počelo uređenje parka ispred Srednje škole

Sekretarijat za komunalno-stambene poslove Opštine Budva započeo je radove na projektu uređenja 3.000 metara kvadratnih površine kod SMŠ "Danilo Kiš", vrijednosti oko 135.000 eura, a završetak radova kako je ranije najavljeno planiran je za 20. maj.

Počelo uređenje parka ispred Srednje škole | Radio Televizija Budva

Sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove Srđan Gregović kazao je ranije za naš medij da će se i ove godine u skladu sa planovima raditi na razvoju Budve, kroz značajne projekte.

"Za projekat uređenja kod SMŠ "Danilo Kiš" uradićemo pješačke komunikacije, zatim opremiti sa mobilijarom, modernom rasvjetom, takođe ćemo ozeleniti taj prostor sa bogatom vegetacijom i uvesti sistem automatskog navodnjavanja zelenih površina", kazao je za Polis Srđan Gregović, sekretar Sekretarijata za komunalno- stamabene poslove.

Ovako bi park trebao da izgleda:



Prema idejnom rješenju projekat će biti realizovan na površini od 3.400 metara kvadratnih.

"U centralnom dijelu nalaziće se jedan manji amfiteatar kapaciteta sa nekih 80 sjedišta, gdje će se organizovati neke manje predstave i takođe će biti u funkciji eko-učionice na otvorenom. U svakom slučaju tu će djeca moći da provode vrijeme tokom velikog školskog odmora. Takođe u jednom krajnjem dijelu tog prostora, gdje se nalaze kabineti za ugostiteljstvo planiran je prostor nazvan "urbana bašta" gdje će učenici zajedno sa profesorima moći da učestvuju u samoj proizvodnji tog bilja koje je potrebno i nužno za prirpemu jela", kazao je Gregović.

On je naglasio da je u izradi projektnog zadatka bio uključen menadžemt SMŠ Danilo Kiš, a akcenat je na posebnoj zaštiti zelenog pojasa ka školskoj zgradi.

Uređenje parka bi, prema planu, trebalo da bude završeno do 20. maja ove godine.