01-07-2020

Početak basket sezone je odgođen

Početak nove basket sezone odgođen je zbog pandemije virusa COVID-19 i novih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), saopšteno je iz organizacije 3x3 Montenegro.


Foto: Pixabay

Oficijalni organizator turnira je organizacija 3x3 Montenegro, u saradnji sa Glavnim gradom i Sekretarijatom za kulturu i sport Podgorice, a pod pokroviteljstvom FIBA, Košarkaškog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.

Start četvrte sezone "košarkaškog karavana", koji je kao i prethodnih godina trebao da obiđe Crnu Goru, bio je planiran za 3. jul na Trgu Svetog Petra u Podgorici.

Predstavnik organizacije 3x3 Montenegro Filip Patković je, komentarišući odgađanje turnira, kazao da je zdravlje igrača i publike na prvom mjestu.

Petković je dalje naveo da su u dogovoru sa Sekretarijatom za kulturu i sport Podgorice, koji je glavni pokrovitelj početka sezone, odlučili da kompletnu priču odlože do daljnjeg. Istakao je da se moraju poštovati preporuke Institituta za javno zdravlje i mjere NKT-a, jer se samo na taj način može izboriti sa korona virusom.

Dodao je da će 3x3 Montenegro, kao i svi u Crnoj Gori i šire, pratiti situaciju i o narednim koracima obavještavati javnost.

"Hvala na strpljenju, a mi se nadamo da se uskoro vidimo na našem plavom terenu", rekao je Patković.

On je podsjetio da je od osnivanja 2017. godine, organizacija 3x3 Montenegro organizovala 28 događaja u svim djelovima Crne Gore.

Izvor: Mina