17-03-2023

Podrška Đukanoviću od Evropskih socijalista

Predsjednik Partije evropskih socijalista Stefan Leven uputio je podršku predsjedniku Milu Đukanoviću na predstojećim izborima koji se održavaju u nedjelju, saopšteno je iz DPS-a.


Foto: DPS

Saopštenje prenosimo integralno:

“Poštovani predsjedniče Đukanoviću,

Dragi prijatelji,

Važan je trenutak za Crnu Goru.

Narod Crne Gore će ove nedjelje imati kritičnu odluku koja bi mogla odrediti tok njihovog demokratskog razvoja i buduću stabilnost.

Evropa i evropske vrijednosti su trenutno na udaru. Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je važno ostati usidren u našim zajedničkim vrijednostima u vrijeme duboke neizvjesnosti i nemilosrdnih napada spoljašnjeg uticaja.

Demokratska partija socijalista to zna i uvijek je bila na čelu demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore, napredujući na njenom evropskom putu.

Sa DPS-om na čelu, Crna Gora će moći da zaštiti svoje najugroženije, stvori uslove za održivi razvoj i obezbijedi mogućnosti regionalne i međunarodne saradnje zasnovane na zajedničkim vrijednostima i ravnopravnim partnerstvima.

Evropska socijaldemokratija je uvijek bila na čelu politike proširenja EU i integracije Crne Gore, kao i cijelog regiona.

EU i Zapadni Balkan su ključni partneri kada je u pitanju izgradnja demokratije i socijalne pravde, i zato je evropska perspektiva Crne Gore naš zajednički strateški cilj.

Prepoznajemo doprinos vaše stranke u očuvanju mira u zemlji i postavljanju temelja za građansku državu zasnovanu na toleranciji, socijalnoj pravdi, demokratiji i jednakosti.

Glas za DPS je glas za stabilnost i ekonomski razvoj, za odbranu teško stečenih demokratskih tekovina Crne Gore i za nastavak njenog evropskog puta”, istaknuto je u podršci koju je putem video poruke uputio predsjednik PES-a Stefan Leven.

Partija evropskih socijalista (PES) okuplja socijalističke, socijaldemokratske, laburističke i demokratske partije iz cijele Evrope i zastupljena je u svim evropskim institucijama od strane njenih organizacija članica i lidera.