08-03-2021

Podstanare pritisli finansijski problemi u doba korone, udruživanjem brže do pomoći države i registra podstanara.

Nedavno je osnovano NVO Udruženje podstanara Crne Gore - Moj Dom sa ciljem da pruži znatan doprinos unapređenju kvaliteta života ove socijalno najugroženije grupe građana, te konačnog pronalaženja rješenja njihovog najvećeg životnog pitanja, a to je rješavanje stambenog statusa.

Podstanare pritisli finansijski problemi u doba korone, udruživanjem brže do pomoći države i registra podstanara. | Radio Televizija Budva

Foto: NVO Moj dom

Misija Uruženja podstanara Moj Dom je skretanje pune pažnje svih relevantnih državnih i opštinskih institucija kao i ostalog dijela javnosti na ovu nepravedno zapostavljenu i neprepoznatu a svakako najugroženiju populaciju našeg društva, navedeno je na njihovom zvaničnom web sajtu Moj dom.

Neki od ciljeva djelovanja ovog udruženja jesu:

- Unapređenje životnog standarda, povratak dostojanstva i rješavanje egzistencijalnih pitanja podstanara.

- Razvoj i podizanje svijesti podstanara za udruživanjem i uzimanjem aktivnog učešća u donošenju odluka koje se tiču njih i kvaliteta njihovog života te u konačnom rješavanje njihovog glavnog životnog problema - stambenog pitanja.

- Borba i zastupanje interesa podstanara u svim relevantnim državnim i opštinskim institucijama Crne Gore i uopšte u cijelom društvu.

- Obezbjeđivanje svih vrsta pomoći u raznim oblicima.

- Međusobno udruživanje kao najbolji vid borbe za svoja prava i rješavanje svojih problema.


Iz Udruženja podstanara Crne Gore pozivaju sve podstanare da im se pridruže.

J.M.