31-05-2021

Podstanari organizuju protest u nedjelju

Udruženje podstanara Crne Gore – Moj Dom organizovaće u nedjelju protest ispred zgrade Vlade, jer nijesu obuhvaćeni subvencijma za utrošenu električnu energiju.

Podstanari organizuju protest u nedjelju | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixeles

Predstavnici Udruženja saopštili su da je skup uredno prijavljen i da će biti organizovan u 18 sati.

„Podstanari u Crnoj Gori su u posljednjih nekoliko dana bili izloženi neviđenoj diskriminaciji. Naime, podstanari su lišeni subvencija za utrošenu električnu energiju u naredna tri mjeseca, jer se ta pomoć odnosi samo na one na koje se vode brojila“, objašnjeno je iz Udruženja.

Iz Udruženja su najavili da će na protestu ukazati na diskriminatorski odnos Vlade prema velikom dijelu građana i insistirati da se nađe model prema kojem bi i podstanari bili obuhvaćeni subvencijama.

„Na skupu ćemo iznijeti sve probleme sa kojima se danas, više nego ikad, nose podstanari“, kazali su iz Udruženja.

Oni su podsjetili da je Crna Gora Ustavom definisana kao građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava, kao i da je u njoj zabranjena svaka neposredna ili posredna diskriminacija, po bilo kom osnovu.

„U samo ta dva člana Ustava najbolje su opisanini potpuno opravdani razlozi našeg planiranog protesta. Ako tome dodamo i činjenicu da su državni organi potpuno gluvi na apele koje im upućujemo, to je onda razlog više da se naši apeli bolje i glasnije čuju“, poručili su iz Udruženja.

Oni su pozvali sve ljude dobre volje da im se pridruže u borbi za pravdu.

„Nijesu pozvani samo podstanari, već i stanodavci koji sa svojim podstanarima žive vrlo često i više godina, decenijama“, zaključuje se u saopštenju.

Mina