19-05-2023

Podzemni kontejneri uskoro na Svetom Stefanu

Na zahtjev mještana naselja Sveti Stefan, okupljenih oko NVO "Sveti Stefan naš dom" u dogovoru sa nadležnim sekretarijatom i Komunalnim preduzećem, kontejnerska betonska konstrukcija iz centra naselja, biće uklonjena, a taj prostor uređen. Mještani su nedavno kontaktirali ekipu Polisa, ali nijesu željeli pred kamere, ali su izrazili nezadovoljstvo što kompletan posao još nije priveden kraju, a iz gradskog Komunalnog preduzeća su kazali, da uvažavaju sve predloge građana te da će započeti posao uskoro biti priveden kraju.

Podzemni kontejneri uskoro na Svetom Stefanu | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen

Tragom poziva stanovnika Svetog Stefana u vezi problema sa odlaganjem otpada, ekipa Polisa kontaktirala je Komunalno preduzeće Budva iz kojeg su kazali da sve što rade u tom dijelu opštine, rade u dogovoru sa građanima i njihovim zahtjevima.

"Kontjernerska stanica nije uklonjena već je izmještena, dakle ona i dalje postoji samo nekoliko metara niže. Naravno uklonjena je kako bi bili postavljeni podzemni kontejerni, koji će vrlo brzo biti i postavljeni i stavljeni u funkciju dok to ne bude nama je strašan problem, sama ta lokacija jer je ulica jako uska, a frekventna pogotovu u ljetnjem periodu, tako da tu najveći kolaps i gužvu prave upravo naši randici čistoće u trenucima kada dolaze da isprazne kontejnere", kazala je PR KOmunalnog preduzeća, Alekdandra Rajković.

Iz Komunalnog preduzeća predlažu prelazno rješenje do stavljanja podzemnih kontejnera u funkciju.

"Dok se ne postave podzemni kontejneri, ugostitelji će dobiti zelene platične kante, koje će koristiti za otpad iz restorana, takođe ukoliko neko od mještana, ima potrebu za pomenutom kantom mogu nas kontaktirati putem MZ Sveti Stefan i naravno vrlo rado ćemo im izaći u susret, s tim što ćemo dogovoriti neko adekvatno vrijeme za pražnjnje tih kandti, odnosno neko vrijeme gdje će svi koji imaju te kante u sito vrijeme i i iznosti te kante gdje će randici naše jedinice čistoće dirketno kante presipati u kontejner, kako bi se izbjegla i gužva i kolaps i curenje sadržaja iz kontejnera i slično", kazala je Rajković.

D.P.