18-02-2023

Poginula tri mladića, u Rožajama dva dana žalosti

Zbog smrti trojice Rožajaca, koji su nastradali sinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći, 18. i 19. februar, proglašeni su danima žalosti u Rožajama. Trojica mladića poginula su sinoć u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Rožaje - Bać, u Mjestu Zeleni. Iz Operativno komunikacionog centra (OKC) Uprave policije su kazali da su poginuli A.M. (16), S.M. (16) i I.D. (16). Teške povrede je zadobio maloljetnik F.D.


Printscreen: TVCG

Odlukom predsjednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića, subota 18. februar i nedjelja, 19. februar 2023. godine proglašeni su danima žalosti na teritoriji opštine Rožaje, povodom smrti trojice mladih Rožajaca, koji su život izgubili u teškoj saobraćajnoj nezgodi.

„Srca svih građana Rožaja danas kucaju kao jedno. Dijelimo neizmjernu bol i duboko sasjećamo sa porodicama nastradalih mladića. Naša zajednica se suočila sa ogromnim gubitkom“, napisao je predsjednik Husović.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Rožaje, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji je osnivač Opština Rožaje i objektima mjesnih zajednica.

Medije, organizatore javnih programa i drugih sadržaja pozvali su da segmente prilagode Danu žalosti.

Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima, obavještavaju iz lokalne samouprave.Izvor: Portal RTCG