17-02-2023

Pogrebno preduzeće najavilo nove projekte u Budvi, Petrovcu i Lastvi Grbaljskoj

Cijena grobnog mjesta u Budvi je 4.800 eura ako se plaća na rate, s tim što se pola iznosa mora uplatiti odmah, a ostatak u 12 rata. Trenutno ima 15 slobodnih mjesta, a iz Pogrebnog preduzeća najavljuju da se radi na novim projektima u Budvi, Petrovcu i Lastvi Grbaljskoj.


Foto: Portal RTV Budva

U pogrebnim uslugama je u toku sprovođenje tenderskih procedura i priprema za nove tendere, nakon kojih će se pristupiti izgradnji novih grobnih mjesta, kazao je za Polis Miroslav Nikolić i dodao da su u prethodnoj godini ispunjena sva očekivanja menadžmenta Pogrebnih usluga, urađeno je i sve što je planirano.

"Planirani budžet za ovu godinu je isti kao i prethodnih godina, od 2018. godine je jedan te isti iznos koji nama koristi za izvođenje investicija i za finansiranje investicija, tako da je to nešto što zadovoljava naše potrebe. Ove godine imamo veće planove, tako da smo krajem godine imali dogovor kako ćemo to sve zajedno da realizujemo sa osnivačem", istakao je Nikolić.


Foto: Printscreen

U ovom trenutku preduzeće ima 15 slobodnih grobnih mjesta po cijeni od 4.800 eura za plaćanje na rate, s tim što se pola iznosa mora uplatiti odmah, a ostatak u 12 rata. Predviđene su povoljnosti za uplatu ukupnog iznosa, kazao je Nikolić.

"Ako se plaća gotovinom onda ide 10 odsto jeftinije, daje se popust, a to je 4.320 eura", kazao je on.

Već neko vrijeme postoji plan da se izgrade, obnove ili prošire groblja u Petrovcu i Lastvi Grbaljskoj, dosta toga je na lokalnoj upravi, pojašnjava Nikolić. U Petrovcu nije riješeno pitanje vlasništva.

"Mi nismo kao firma vlasnici parcela, na kojima treba da se izvrši proširenje ali pomažemo Opštini da bi se što operativnije završilo. Tako da smo projekat završili i ostalo je na Opštini da vidi oko pravno-imovinskih odnosa, tako da bi nakon toga moglo da se pristupi proširenju gradskog groblja i treba napomenuti da nije u pitanju samo proširenje već i sanacija jednog dijela gradskog groblja", kazao je on.

U Lastvi takođe ima otvorenih pitanja

"Treba da se riješe imovinsko-pravni odnosi da bi moglo da se pristupi izgradnji kapele, a to je opet pitanje Sekretarijata za investicije", istakao je on.

Kapela u Budvi je privremeni objekat i najavljena je izgradnja nove.

"Opet kažem, mi kao firma nismo u okviru toga zaduženi, već osnivač i mitropolija", kazao je Nikolić.

Vozni park u Pogrebnim uslugama je star 14 godina, a nakon donacije TO Budva, situacija je nešto bolja. Nikolić kaže da imaju najave za nove donacije, što će situaciju još unaprijediti.

D.Č.