14-06-2017

Pojačane kontrole komunalne policije i komunalne inspekcije

Komunalna policija i komunalna inspekcija pojačale su kontrole kada je riječ o privremenim objektima, taksi prevozu, vanpijačnoj prodaji, radnom vremenu, ali i buci, kazao je za Radio Budvu v.d. načelnika Službe Aleksandar Mijatović.

Pojačane kontrole komunalne policije i komunalne inspekcije | Radio Televizija Budva

"Sinoć smo prvi put obavili kontrolu buke na budvanskom šetalištu sa dva nova fonometra koja su nabavljena direktno iz fabrike u Francuskoj i baždarena u Beogradu. Kontrole su bile uspješne i nijesmo pravili problem za prekoračenja od par decibela. Podsjećam ugostitelje koji imaju muziku u svojim objektima, da je maksimalno dozvoljena vrijednost buke 65 decibela, a da se kazne za nepoštovanje zakona kreću od jedne do dvije hiljade eura", kazao je Mijatović.

Kada je pitanju kontrola izvođenja građevinskih radova, kako je istakao Mijatović, do sada nije bilo većih problema.

"Po Odluci o komunalnom redu, zabrana za treću i četvrtu zonu stupa na snagu sjutra i trajaće do 15. septembra. Kako smo odradili prvu i drugu zonu, nadam se da ćemo tako i ove dvije. Do sada nijesmo imali nekih većih problema", naglasio je Mijatović.

Iako, kako je kazao, ne bi marilo da ih je više, postojeći broj komunalnih inspektora, uz deset komunalnih policajaca koji su nedavmo završili obuku, završiće posao planiran za ovo ljeto.