17-07-2020

Pokret 22. novembar: Kada nepravda postane zakon, otpor postaje obaveza

Članovi Pokreta 22. novembar održali su kratak performans ispred Opštine Budva. Povod za aktivizam je najavljeno zaduženje Opštine od 30 miliona eura.



Oni su nosli transparente sa natpisima: "WTE- nećemo da plaćamo vaša g***a", "Neću da dugujem 1.500 eura" "Kada nepravda postane zakon, otpor postaje obaveza".



Kako je u ime Pokreta istakla Ivana Zoranić Govedarica, Vlada Crne Gore kolektivno ucjenjuje građane zbog WTE i to, podvukla je, na iznos od 30 miliona eura.

"Rečeno je da Opština Budva godišnje ne može da vraća više od tri miliona eura tog duga, što znači da će to činiti sljedeću deceniju i da će svaki sugrađanin platiti po 1.500 eura. Ne želimo da plaćamo ono što je proizvod prokazane afere, a koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i dalje ne istražuje. Ne želimo da plaćamo za sporne, nezakonite poslove", kazala je ona.



Upitala je javno ko će Budvi da vrati preko 300 miliona eura duga koliko su, prema njenim riječima, koštale sve prethodne afere i manipulacije.

"Pitamo da li Vlada radi za sve građane i građanke ili samo za odabrane i ima li tu sagregacije kao ovdje u zgradi Opštine. Kada se sabere i oduzme ostaje porazna činjenica, Vlada Crne Gore zarobila je preko 20 hiljada građana i građanki Budve i sve nas drži kao taoce ni krive ni dužne", zaključila je članica Pokreta 22. novembar.