03-06-2023

Pokret 22. novembar: Najava žurke na tvrđavi Mogren izgleda skoro kao neka izdeformisana metafora

Iz Pokreta 22. novembar navode da se na plaži Mogren 2 vrši devastacija, te poručuju da najava žurke na tvrđavi Mogren izgleda samo kao neka izdeformisana metafora.


Foto: Pokret 22. novembar

"Tvrđava je sinonim za nešto što se brani i što je odbrana, pri tom se ova zove Mogren. Onaj Mogren za koji svi, sa ponosom kažemo da ga nema makar na pola ove planete; onaj Mogren koji trpi tešku artiljeriju iz mašina koje bljuju beton i sve za sobom ostavljaju smrskano i golo cijelom dužinom priobalne šume.
Sjajan povod, da se obilježi početak sezone, je baš ta proslava na tvrđavi sa pogledom na osakaćenu princezu budvanskih plaža", naveli su u saopštenju.

Oni su istakli da su se obratili i donosiocima odluka na opštinskom i državnom nivou.

"Od ljudi koji su na javnoj i političkoj sceni Budve - od predsjednika Opštine Budva Mila Božovića (DF), predsjednika Skupštine Nikole Jovanovića (DF), odbornika Demokrata u budvanskoj Skupštini: Krsta Radovića, Marka Markovića, Đorđa Zenovića i ostalih koji su podržali i ćutanjem podržavaju politiku DF-a, predsjednika UO i direktora Morskog dobra Blaža Rađenovića (URA) i Mladena Mikijelja (DF), najodgovornijih u Budvanskoj rivijeri Mijomira Pejovića i Jovana Gregovića sve do Dragana Krapovića, Milijane Vukotić Jelušić i ministarke Novaković Đurović, koja nije odgovorila ni na jedan mejl, a poslato je na desetine, dobili smo nezainteresovanost, samo slijeganje ramenima, a neki, vjerovatno, imaju upalu mišića od toga", navode iz Pokreta.

Napominju da traže odgovore već više od četiri mjeseca.

"Ovo jeste poražavajuće za cijelu jednu  generaciju koja ćuti i teško da se ova bruka može objasniti budućim generacijama, zato je vrlo važno pod hitno obustaviti divljanje na Mogren plaži , jer jedino tako imamo neku šansu za oprost", zaključuju u saopštenju.