23-03-2023

Pokret “Evropa sad!”: Milatović dobio podršku DF-a, Demokrata, URA-e i Ujedinjene Crne Gore

U razgovoru sa predsjedničkim kandidatom DF-a Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se u punom kapacitetu na stranu kandidata PES ukljuci ovaj politicki savez, saopšteno je iz Pokreta “Evropa sad!”.


Foto: PES

To, kako su objasnili, podrazumijeva da će kompletna infrastruktura Demokratskog fronta biti maksimalno angažovana u drugom krugu predsjedničkih izbora, kao i na sami izborni dan, kako bi pobjeda nad Milom Đukanovica bila potpuna.

"Sagovornici su konstatovali neophodnost i značaj da se Milo Đukanović pobijedi ubjedljivom razlikom, kako bi konačno demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano", navode u saopštenju.


Foto: PES

Iz ovog političkog subjekta ističu da se Milatović sastao i sa liderom, kao i sa funkcionerima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem, Danilom Šaranovićem i Nikolom Rovčaninom.

"Predsjednički kandidati Demokrata i Evrope sad istakli su potrebu pomoći i apsolutne podrške u susret izbornom danu zakazanom za 2. april. Pobjeda nad kandidatom DPS-a znači potpuno razvlašćivanje autokratskog režima i Demokrate će dati puni doprinos realizaciji tog cilja."


Foto: PES

Naveli su i da je predsjednički kandidat i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović podržao Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.

"Danilović i Danilo Jokić iz Ujedinjene i Milatović sa saradnicima su konstatovali da tek pobjedom nad Milom Đukanovićem trijumf iz 30. avgusta 2020. godine može biti i utvrđen", kazali su.


Foto: PES

Takođe, obavještavaju javnost i da je nakon razgovora sa funkcionerima GP URA Milošem Konatarom, Goranom Đurovićem, Zoranom Mikićem i Miletom Radovanićem, predsjednički kandidat Milatović dobio snažnu podršku u izbornoj trci za predsjednika Crne Gore.

"Iz URA-e su poručili da je za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije jako važna pobjeda nad kandidatom DPS-a. Zato će se URA staviti na raspolaganje kandidatu Evrope sad, te svojom podrškom obezbijediti sigurnu i ubjedljivu pobjedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora", naveli su iz Pokreta “Evropa sad!”.


Foto: PES

Podjsetili su i da su u prvom krugu predsjedničkih izbora, kandidati Evrope sad, DF-a, Demokrata i Ujedinjene dobili zajedno iznad 60% podrške, te preko 80 hiljada glasova više u odnosu na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića.