09-06-2014

Polupodmornice stigle i u Budvu

Oni koji se možda plaše da zarone duboko, imaće priliku da budvansko podmorje razgledaju iz polupodmornica, koje će turiste i ostale zainteresovane u organizovanim turama voziti od Starog grada do ostrva Sveti Nikola.

Polupodmornice stigle i u Budvu | Radio Televizija Budva

Budvanska firma „Harašo“, kupila je dvije podmornice od hrvatskog graditelja turističkih polupodmornica Mladena Peharda, a kako kaže direktor firme „Harašo“ Dragan Krapović, polupodmornice će biti locirane u marini.

„Već je napravljeno nekoliko atraktivnih turističkih tura, koje će biti ponuđene svima koji žele da upoznaju naš akvatorijum. Polupodmornica je potopljena u vodu 1,5 metara, u unutrašnjosti su veliki stakleni prozori od specijalnog materijala, koji uveličavaju“, kazao je Krapović.

Kako je kazao, u ponudi će biti tri ture od 45 minuta. Cijena dnevne vožnje će iznositi 10 eura, a u ponudi će biti i noćna vožnja po cijeni od 12 eura. Krapović kaže da će za organizovane grupe biti omogućen i popust, prenose primorskenovine.me.

Polupodmornica je duga 10, a široka 2,5 metara. Može da primi najviše 12 putnika.

Prva ovakva polupodmornica, napravljena je 2005. godine, a kako kaže Peharda, od tada rade u Biogradu na moru.

„Brod je rađen da bude kompletan nepotopiv. Vazdušne komore su kroz cijeli brod, a ovo je već treća generacija polupodmornice. Stalno ih razvijamo i usvršavamo. Ovo je primjera radi, prvi brod sa led rasvjetom, pa može ploviti i noću“, naveo je Peharda.