28-03-2022

Ponuda Budve uspješno predstavljena na sajmu turizma u Beogradu

Nastup Turističke organizacije opštine Budva u Beogradu je ispunio sva očekivanja, saopštio je v.d. direktora Turističke organizacije Budva Nemanja Kuljača nakon predstavljanja poznate turističke destinacije na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je trajao od 24. do 27. marta.


Foto: TOB

"Interakcija koju smo ostvarili sa posjetiocima i druženje koje smo organizovali sa prijateljima i poslovnim partnerima u okviru svečanog koktela Veče Budve u Beogradu, potvrdili su da su nam nedostajali neposredni kontakti, razgovori, evociranje uspomena i dogovori buduće saradnje", istakao je Kuljača.

U srijedu, 23. marta, u hotelu „Marriot“ u Beogradu održana je B2B radionica kojoj su prisustvovali predstavnici Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore, turističkih agencija i više od dvadeset budvanskih hotela i oko trideset predstavnika turističkih agencija iz Srbije, većinom iz Beograda.

Iste večeri, u event centru „Promenada“ u Beton hali, u saradnji sa HG „Budvanska rivijera“, Opštinom Budva i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore održano je „Veče Budve u Beogradu“ kojem je prisustvovao ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore – Jakov Milatović, predsjednik Opštine Budva – Marko Carević, otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji – Ana Ražnatović, kao i brojni predstavnici gradova i opština iz Srbije sa kojima Budva i njena turistička privreda ostvaruju višedecenijsku saradnju, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Srbije, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Beograda i brojnih drugih turističkih organizacija iz obije države.


Foto: TOB

"Najveću pažnju mnogobrojnih medija koji su prisustvovali koktelu privukle su javne ličnosti poput pjevača Sergeja Ćetkovića koji je na koktel došao sa suprugom, voditeljke i spisateljice Vesne Dedić, Nine Radulović, Zvonimira Đukića Đuleta iz benda Van Gogh, Snežane Dakić, Goge Grubješić, manekenke Tamare Paunović, glumaca i glumica Luke Raca, Anite Lazić, Lazara Nikolića, Davora Perunovića, Milene Vasić, reditelja Juga Radivojevića i mnogi drugi predstavnici „javnog života“ Srbije. Sajamske aktivnosti TO Budva je organizovala u saradnji sa hotelijerima: W grand, Ami, Vivid Blue, Falkensteiner, Mediteran, Vista Mar, Rivijera, Park, Magnolija, Montenegro stars hotels group, a na izuzetno atraktivnom, moderno dizajniranom prostoru predstavilo se i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore", navodi se u saopštenju Turističke organizacije.

Za primorske delicije, koje su posjetioci sajma turizma bili u mogućnosti da probaju, pobrinule su se dame iz Organizacije žena Budve, a za muzičku atmosferu bend „Priganice“ kojeg čine budvanski studenti u Beogradu.

"Posebna pažnja je posvećena promociji manifestacija, koje se, nakon dvije godine pauze, vraćaju na budvanske trgove i ulice. Vesele samba plesačice i nasmijani Feštađuni pozvali su posjetioce beogradskog sajma, ali i sve koji su šetali Trgom Republike i Knez Mihailovom ulicom na 18. Međunarodni turistički Karneval, koji će se u Budvi održati od 29. aprila do 2. maja. Tokom boravka u Beogradu, v.d. direktora TO Budve, Nemanja Kuljača, susreo se sa brojnim kolegama iz gradova regiona, a sa Turističkom organizacijom Beograda i njenim direktorom Miodragom Popovićem dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja je i zvanično krunisana potpisivanjem Protokola o saradnji dvije najznačajnije turističke organizacije u svojim zemljama", zaključuje se u saopštenju.