22-06-2015

Ponude za Dnevni centar 24. juna

Javno otvaranje ponuda za izvođenje radova na adaptaciji i opremanju prostora namijenjenog budućem Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju biće sprovedeno 24. juna 2015. godine u 10 sati u prostorijama Opštine Budva.

Ponude za Dnevni centar 24. juna | Radio Televizija Budva

Prema riječima Milene Marović Bogdanović, menadžerke Opštine Budva i koordinatorke projekta, Odluka o osnivanju Javne ustanove “Dnevni centar” usvojena je na sjednici Skupštine Opštine Budva u februaru 2014. godine, međutim uslijed niza administrativnih procedura koje je bilo neophodno sprovesti, Javni poziv za otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova na adaptaciji i opremanju ovog prostora mogao je biti objavljen tek u aprilu 2015. godine.

U medjuvremenu je prostor od skoro 700 m2 uknjižen na Opštinu Budva kao jedinog vlasnika, sprovedene su konsultacije sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, okončane su pripreme uslova za raspisivanje tendera, kao i stručne tribine koje su organizovane u saradnji sa UNICEF-om.

“Predviđeni rok za otvaranje pristiglih ponuda bio je 25. maj 2015. godine, međutim kako je od strane jednog od ponuđača upućena žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki Crne Gore, nakon koje su otklonjene tehničke nepravilnosti, javno otvaranje ponuda je moralo biti zakazano 24. juna” – ističe menadžerka Opštine Budva.

Prema riječima Milene Marović Bogdanović na Javni poziv Opštine Budva javio se, do kraja predviđenog roka, jedan ponuđač, tačnije konzorcijum firmi iz Podgorice. Opština Budva je do ovog trenutka sprovela sve neophodne procedure, a ukoliko pristigla ponuda bude u cijelosti ispravna i prihvatljiva u skladu sa uslovima i tenderskom dokumentacijom, rok završetka radova na opremanju Dnevnog centra biće 120 dana od dana potpisivanja Ugovora sa prvorangiranim ponuđačem.

Menadžerka Opštine Budva je istakla da će u narednom periodu biti prikupljeni svi neophodni dodatni podaci od strane budvanskog Udruženja roditelja, ali da će se brižljivo raditi i na pronalaženju stručnog kadra koji će u ovoj ustanovi svakodnevno raditi sa najosjetljivijom populacijom.