20-01-2023

Popović: Nadamo se da će preko Morskog dobra biti raspisan poziv za izradu projekta za šetalište u Buljarici

U 2023. godini na teritoriji opštine Budva planirana je realizacija nekoliko važnih projekata koji će biti finansirani iz državnog budžeta. među kojima su i brojna ulaganja u Buljarici.


Foto: Tviter/Buljarica Montenegro

Prema riječima sekretara Sekretarijata za investicije Joka Popovića, iz državnih sredstava planirano je projektovanje postrojenja za tretman otpadnih voda u Buljarici.

"Znate da Buljarica baš ima slabu infrastrukturu, u prethodnom periodu je odrađena ozbiljana projektna dokumentacija, jedno pet novih saobraćajnica u Buljarici. Raspisali smo tender za izgradnju nove saobraćajnice sa kopletnom infrastrukturom. Moramo da gledamo da razvijamo taj dio naše opštine", istakao je Popović.

Kako dodaje, nada se da će preko Morskog dobra biti raspisan poziv za izradu projekta za šetalište.

"Treba iskoristiti dok se Buljarica ne izgradi da se napravi jedno reprezentativno šetalište. Ovim ulaganjima rješava se kanalizacija, koja sada tim kanalima ide ka samoj obali. Ko god prolazi kroz Buljaricu u kasnim večernjim satima zna da je to bukvalno otvorena septička jama”, kazao je Popović.

Godišnje se iz Budve u državnu kasu sliije oko 500 miliona eura, dok joj se za ulaganja opredijeli samo jedan odsto od te sume.