17-07-2020

Portal PunKufer o brdovitoj Crnoj Gori: Motorima po najljepšem dijelu svijeta

Crna Gora se našla i na naslovnoj strani popularnog hrvatskog portala za gastronomiju i putovanja, PunKufer.


Foto: Boris Šuša

Da je korona mnogima promenila planove svjedoči i izmijenjeni plan putovanja ekipe portala PunKufer, koju je upravo ta izmjena dovela do naše Crne Gore.

Nakon pohvalnog poređenja sa Alpima, kao i gradovima civilizacijsko istorijske važnosti te prekrasnih ljudi i bogate gastronomije, ovaj tim je izabrao, kako su i sami napisali, brdovitu Crnu Goru, a konkretnije njen sjeverni dio, te NP "Durmitor". Sjeli su na motore i zaputili se ka ovamo.

Poslije veoma deskriptivnog opisa dvodnevnog putovanja motorima do Crne Gore, preko Sinja, Splita, Dubrovnika i Trebinja do Nikšića, jedan od prvih opisa sa kojima se susrećemo u tekstu je opis ljepote crnogorskog naroda.

"Crnogorski narod je jednostavno opušten, sa prirodnim humorom i životnom filozofijom koja ih zasigurno čini sretnima i dugovječnima" - napisali su o nama


Fotografija sa mrkim policajcem punim humora Foto: Boris Šuša

Prekrasni i autentični opisi Durmitora, njegove okoline, kao i njegovih stanovnika zaista mame osmijeh na lice stvarajući želju da se i sami odmetnemo u neke sjevernije, planinske djelove naše zemlje koja je zaista bogata nesvakidašnjom prirodom.

Ekipa pomenutog portala je uživala na Žabljaku koji se nalazi u dnu planine Durmitor.

"Ovo je zaista čarobna planina kojoj se svakih par godinama vraćamo te svaki put ostanemo zapanjeni njenom brutalnom ljepotom" - napisali su o Durmitoru

Obavezan obilazak Crnog jezera a potom i odlazak na Zip line na rijeci Tari apsolutno upotpunjuju avanturu, a sve potkrijepljeno fotografijama. O ljubaznosti i gostoprimstvu našeg naroda pisali su veoma neskromno udijeljivajući komplimente sa svake strane, a prije svega toga to tvrde i potpuni opisi i činjenice koje su istaknuli o svakom posjećenom mjestu.


Foto: Boris Šuša

"Budimo se u gotovo netaknutoj prirodi, punimo pluća čistim zrakom, jedemo obilan doručak..." - jedan od opisa

U svakom trenutku se trebamo truditi da izvučemo najbolje iz svega, a upravo to je i dovelo ovu ekipu na uživanje u naše krajeve. Napisali su i da jedna poslovica kaže da je ponekada važno otići daleko kako bi sebe bolje upoznali, a kako možemo primjetiti nekad i nije riječ o daljinama već o osjećaju koji se stvori u određenim okruženjima, koji poput ovog našeg, djeluje tako na sve posjetioce naših čarobnih, nadasve svjetskih prirodnih ljepota.


Foto: Boris Šuša



Cijeli članak možete pogledati na sljedećem linku