09-10-2020

Posjeta Crnoj Gori više nego vrijedna četrnaestodnevnog karantina

Slovenački novinar Igor Fabjan koji je u julu boravio u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, napisao je pet afirmativnih članaka o destinaciji koji su objavljeni u prestižnim slovenačkim medijima.



Između ostalog, u članku naslovljenom „Crna Gora – Ljepotica bez mnogo turista“ koji je objavljen u oktobarskom izdanju magazina „Svet in ljudje“ ističući da je Crna Gora država kojoj se uvijek rado vraća, ocijenio je da je posjeta našoj državi više nego vrijedna i četrnaestodnevnog karantina, koji je uslijedio po povratku u Sloveniju.



U tekstu na četiri strane objavljenom u magazinu i na portalu „Finance manager“ krajem jula preporučio je svojim sunarodnicima da posjete Crnu Goru tokom ljeta. Opisujući prirodne ljepote, sjevera i juga destinacije, kanjone Tare i Morače okarakterisao je kao pravi raje za ljubitelje adrenalinskih sportova, a Bokokotorski zaliv kao mjesto sa najljepšim zalscima sunca. https://manager.finance.si/8963827/Crna-gora-privlacna-kot-vedno-in-brez-gnece?cctest&

Takođe, u septembarskom izdanju magazina „Moj mali svet“ objavljen je članak o Skadarskom jezeru, koje novinar naziva „carstvom pelikana“. Pored opisa prirodnih ljepota i bogatstva jezera koje obiluje raznovrsnošću ptica i riba, članak sadrži servisne informacije i preporuke za turiste o Virpazaru, poput toga gdje mogu iznajmiti brodić za vožnju jezerom i sl.

Poslednji u nizu članaka koji je ovaj slovenački novinar napisao kao rezultat studijske posjete posvećen je Svetom Stefanu koji „uvijek iznova oduševljava“.

Članak naslovljen „Zeleni prestiž crnogorskog ostrva“ objavljen je u oktobarskom izdanju magazina „Moj mali svet“ i opisuje ljepote ovog, po riječima autora „ nekad ribarskog naselja, a sada luksuznog hotela, koji na najvećem mogućem nivou pruža usluge i najzahtjevnijim gostima iz svjetskog džet seta“.

Pored toga, na blogu Fabjana „TRAVEL or not“, novim informacijama i utiscima sa putovanja, je članak o Crnoj Gori http://if-poti.blogspot.com/2013/06/montenegro-crna-gora.html.

Kao rezultat studijske posjete u organizaciji NTOCG uz podršku lokalnih turističkih organizacija Žabljaka, Bara i Tivta, u pripremi je i šesti članak ovog novinara, posvećen ponudi sjevera i mostu na Đurđevića Tari, koji će, takođe doprinijeti promociji destinacije na tržištu Slovenije.