08-07-2021

Poslije 19 godina neizmjerne ljubavi tužan kraj!

Ljubavna priča roda Malene i Klepetana, koja je obišla cio svijet, prekinuta je nakon 19 godina uginućem ženke. Sve je počelo 2002. godine kad je Malena, roda slomljenog krila, ljubav svog života pronašla u Klepetanu, koji joj se svake godine od tada vjerno vraćao iz Afrike u Slavonski Brod.

Poslije 19 godina neizmjerne ljubavi tužan kraj! | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Penzioner, udovac iz Slavonskog Broda Stjepan Vokić pronašao je Malenu prije 28 godina sa slomljenim krilom, spasio joj život, a ona mu je ostala odana i na krovu njegove kuće svakog proljeća s radošću je dočekivala svog partnera Klepetana.

U svom gnijezdu Klepetan i Malena na svijet su donijeli 66 ptića.

Vijest o smrti Malene potresla je mnoge, a Vokić je za hrvatski portal 24sata.hr ispričao da 11 dana nije uzimala hranu.

- Da, preminula je. Svima nam dođe kraj. U šestom mjesecu, kad je silazila s gnijezda je pala. Bila je tu kod mene u kući desetak dana i potom je preminula. Klepetan je isto tu, ali ovog proljeća nisu imali mladih. Ostajemo Klepo i ja. Za njega sam i dalje tu. Malenu sam sahranio na posebnom mjestu - rekao je Stjepan Vokić (85), čovjek koji se brinuo o rodi Malenoj punih 28 godina.

- To je veliki udarac za mene. Ma za sve nas. Klepetan i njegov sin su mi stalno u dvorištu - neizmjerno je tužan Stjepan.

Stjepan dodaje da Klepetan ne vjeruje da Malene više nema:

- Bez nje ne želi u gnijezdo, on se nada da će se odnekud pojaviti - zaključuje Stjepan.

O ovoj neobičnoj ljubavnoj priči snimljeni su brojni prilozi, posvećena im je i pozorišna predstava i dva dokumentarna filma, od kojih je jedan za BBC.

(Informer)

Vezani članci