28-05-2020

Poslušajte do sada neobjavljenu pjesmu Erika Kleptona i B. B. Kinga

Nikad ranije objavljena pjesma Erika Kleptona i B.B. Kinga konačno je u javnosti kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma "Riding With the King" za njegovu 20. godišnjicu.


Printscreen: YouTube

Njihova verzija blues standarda "Rollin’ and Tumblin'" jedna je od dvije numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslijediti 26. juna."Erik Klepton i B.B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine", piše u saopštenju.

"Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pjesama. Rezultat svega toga je bio album "Riding With the King" koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko dva miliona primjeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album", prenosi Highwaystar.

"Od rokenrol gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas", rekao je pokojni B.B. King za Kleptona u intervjuu Rolling Stoneu 2000. godine.

"Mnogo puta su me pitali: "Zašto ti i Erik ne radite nešto zajedno?". Konačno je pronašao vremena i tu smo… Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti vjerujem."

Uz "Rollin’ and Tumblin'", na albumu se nalazi i neobjavljena numera "Let Me Love You".


Izvor: Headliner.rs