04-08-2015

Postignut dogovor o cijenama komunalnih vezova

Predstavnici Dukley Marine i vlasnika brodova u Budvi postigli su dogovor o cijenama komunalnih vezova.

Postignut dogovor o cijenama komunalnih vezova | Radio Televizija Budva

Predstavnici Dukley Marine i vlasnika brodova u Budvi postigli su dogovor o cijenama komunalnih vezova.

Sporazum je u ime Dukley Marine potpisao advokat Dragan Prelević i predstavnici vlasnika brodova u Budvi, Dejan Božović, Ilija Rafailović, predsjednik Mjesne zajednice Stari grad, Slobodan Mitrović i njihov pravni zastupnik, Dimitrije Dapčević, prenosi Pobjeda.

Cijene komunalnih vezova bile su jedan od ključnih razloga zbog kojih su u dva navrata mještani barkama blokirali marinu u Budvi.

U zajedničkom saopštenju se navodi da nakon više održanih sastanaka Dukley Marine i predstavnika korisnika komunalnih vezova, zaključeno da je većina postojećih problema posljedica nesporazuma i neadekvatne komunikacije.

Dogovorene su zajedničke aktivnosti na poboljšanju uslova korišćenja komunalnih vezova i razvoja Luke.

“Cijene će biti adekvatno smanjene za sve korisnike komunalnih vezova čije su trenutne cijene iznad nivoa propisanog od Morskog dobra. Postojeće cijene koje su niže od nivoa propisanog od Morskog dobra neće biti mijenjane. Postojeći popusti, pogotovo za penzionere, ostaće na snazi”, navedeno je u saopštenju.

Dukley Marina će na ulaznoj tabli istaći naziv i Luke Budva. U slučaju nevremena Dukley Marina će besplatno obavljati prihvat ribarskih plovila vezanih van luke.