30-08-2014

Potjera: Jurio Nikšićanina nožem, policija ga sustigla

Budvanska patrola imala je jak kondicioni trening kada je juče u cik zore pješice jurila za Beograđaninom Nikolom Biberom (28), koji je kuhinjskim nožem pokušao da stigne i usmrti Nikšićanina D. Š. (39).

Potjera: Jurio Nikšićanina nožem, policija ga sustigla | Radio Televizija Budva

“Ubiću te“, vikao je Biber, što je kod glavnih semafora u Budvi skrenulo pažnju policajcima, koji su istrčali iz automobila i krenuli za njim.

Potjera, nalik onima iz akcionih filmova, nastavljena je u Dositejevoj ulici i kvartu oko OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, gdje je Biber trčao za Nikšićaninom, a policajci za njim.

U trenutku kada je Biber bio na svega par koraka od Nikšićanina, kojem je prijetio nožem, Beograđanina je zaustavio policajac koji je uspio da ga uhvati i obori na zemlju.

Biber je nakon toga sa lisicama na rukama odveden u stanicu policije u Budvi, a Nikšićanin je mogao da odahne jer su policajci spriječili tragediju.

U stanici policajci su čuli više nego zanimljivu verziju, ali i bizaran razlog, koji je Bibera natjerao da uzme nož i njime pojuri za Nikšićaninom.

“Biber, koji u Budvi radi kao šanker u popularnim lokalima, je pješice gurajući pored bicikl, sa nevjenčanom suprugom išao kući. Prilazeći pješačkom tunelu, primijetili su dva muškarca, a jedan od njih nije želio da im se pomjeri da bi prošli. To je bio povod za svađu”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Ljut zbog toga što se tako ponaša, Biber se nakon pet minuta vratio do tunela gdje je zatekao D.Š., a potom je nakon prepirke izvadio nož.

Biber se sumnjiči za “ugrožavanje sigurnosti” i on je juče priveden tužiocu u Kotoru, a potom i kod sudije za istragu Špira Pavićevića.

Sudija Pavićević je juče potvrdio za “Vijesti” da je saslušao Bibera po predlogu tužioca i u prisustvu branioca, te da mu je odredio pritvor do 30 dana.