22-02-2019

Potpredsjednik Opštine Marko Marković primio učesnike koji putuju na mobilnost u Njemačku

Potpredsjednik opštine Marko Marković primio je danas učesnike koji će imati priliku da otputuju na desetodnevnu mobilnost u Njemačku. U pitanju je projekat eMEETS u okviru Erazmus plus programa koji finansira Evropska komisija. Projekat eMEETS (Enhancing Montenegrin & Serbian Entrepreneurship in Tourism), koji ima za cilj da edukuje i motiviše mlade ljude iz Crne Gore i Srbije da pokrenu svoje karijere podsticanjem preduzetništva u oblasti turizma.

Potpredsjednik Opštine Marko Marković primio učesnike koji putuju na mobilnost u Njemačku | Radio Televizija Budva

Opština Budva realizuje ovaj projekat već godinu dana i u okviru ovog projekta učesnici su već imali prilike da učestvuju na dvodnevnim radionicama na Zlatiboru i u Andrijevici, kao i na desetodnevnoj mobilnosti u Malagi u Španiji.

Desetodnevnu mobilnosti u Njemačkoj organzijue koju organizuje partner na projektu, renomirana institucija Inovacioni centar - Steinbeis Innovation gGmbH, neprofitna organizacija koja je globalni provajder usluga iz oblasti tehnologija i transfera znanja sa iskustvom od skoro 50 godina. Učesnici će u Njemačkoj boraviti od 10.-20.marta 2019.godine.

U svom obraćanju učesnicima Potpredsjednik Marković je istakao je važnost sticanja međunarodnog iskustva posebno u turizmu, da opština prepoznaje značaj razvoja mladih za razvoj društva, važnost pristupanja i korišnjenja evropskih fondova, i poželeo im da na pravi način predstavljaju našu opštinu i našu državu.

Svi troškovi ovog putovanja finansiraju se iz sredstava Evropske komsije.

Tokom boravka u Njemačkoj učesnici će posjetiti Parlamet Evrope. Ućesnici će imati priliku da rade na zajedničkim projektima sa svojim vršnjacima iz Evropske unije i regiona, da saznaju o novim događajima i inovacijama u oblasti turizma, kao i da otkrivaju različite kulture i uče se timskom radu u multikulturalnom okruženju. Na taj način, osim sticanja internacionalnih znanja i vještina, učesnici će imati priliku da se razvijaju putem stvaranja sopstvenih liderskih i preduzetničkih sposobnosti. Posebnu korist za učesnike projekta predstavljaće i širenje mreže kontakata i prijateljstava sa vršnjacima iz Evropske unije i regiona.

Projekat je, takođe, i od šireg društvenog značaja koji se ogleda u podsticanju stvaranja motivisane i obrazovane omladine koja doprinosi ostvarivanju bržeg ekonomskog prosperiteta putem šireg angažovanja mladih, naročito u sektoru turizma.