18-01-2023

Potragu za dječakom nastavljaju sjutra

Trinaestogodišnji N. V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom, kada ga su ga jaki talasi odvukli u more. Načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Predrag Žižić kazao je za TVCG da je pretraga mora za danas završena i da će biti nastavljena sjutra. Danas se, kako kaže, još pretražuje dio obale prema Meljinama i Igalu.


Foto: Regionalni ronilački centar Bijela

Žižić kaže da je o nesrećnom događaju upoznata i Uprava policije Hrvatske, u slučaju da se tijelo dječaka pojavi u vodama susjedne države. Sada pretragu nastavljaju službenici crnogorske policije.

“Građani se uključuju oprezno i preporučio bih da se ne uključuju samostalno, već da o svim ativnostima obavijeste nadležen”, kazao je Žižić.

Zbog jakog vjetra nije danas mogao da uzleti helikopter Vojske Crne Gore, a iz istog razloga nemoguća je pretraga iz vazduha dronovima.

Slaba vidljivost i jak jugo ometaju i ronioce, a najavljuje se dalje pogoršanje vremenskih prilika.

Rukovodilac sektora za pretrage Ronilačkog centra iz Bijele Danilo Mijajlović kazao je ranije danas da su za sada uzaludni napori 12 ronilaca uključenih u potragu.

"Naši timovi su angažovani sinoć od 23 sata. Uslovi za ronjenje su veoma loši, slaba vidljivost i veliki talasi u priobalno dijelu otežavaju pretragu. U potrazi smo angazovali sve resurse plovila, podvodne ronilice a potraga je koordinisana sa ostalim službama zaštite i spašavanje, Upravom pomorske sigurnosti i MUP-om", kazao nam je Mijajlović.

Trinaestogodišnji N.V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Izvor: RTCG