08-05-2018

Potvrđena optužnica protiv braće Pavlović

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv braće Ilije i Boška Pavlovića, koji se terete da su učestvovali u likvidaciji Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića u lokalu Trofej u Budvi, saopšteno je iz te institucije.

Potvrđena optužnica protiv braće Pavlović | Radio Televizija Budva

Prema navodima iz optužnog akta, braća Pavlović počinila su krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja, prenosi Pobjeda.

Za učešće Pavlovića u ubistvu Borete i Zečevića istražitelji su operativno znali još na početku istrage, ali njihovo hapšenje nije realizovano ranije jer su se čekali rezultati vještačenja i materijalni dokazi koji ih, prema stavu istražitelja, dovode u vezu sa tim zločinom.

Pavlovići su uhapšeni u septembru prošle godine, po nalogu Specijalnog tužilaštva. Prema nalazima iz istrage, osnovano se sumnja da je uloga braće Pavlović bila da pruže logističku podršku ubicama. Osim Ilije i Boška Pavlovića, u egzekuciji Borete učestvovalo je još pet osoba.

Privođenjem braće Pavlović istražitelji nijesu zaokružili slučaj jer je direktni počinilac dvostrukog ubistva, prema sumnjama istražitelja, Budvanin Vasilije Rafailović (38) na slobodi. Za njim, njegovim sugrađaninom Ratkom Vušovićem i Bjelopoljcem Ivanom Cicmilom raspisane su potjernice.

Prvi rezultati istražitelja uslijedili su samo nakon 40 sati, kada je policija uhapsila bosanskog državljanina Vladimira Šmanju (34) i Miljana Bulatovića (36) iz Niša, koji se sumnjiče za pomaganje izvršiocima ubistva. Istražitelji su utvrdili da su Bulatović i Šmanja mjesecima pratili Boretu, po nalogu naručioca ubistva, čije ime istražitelji za sada ne pominju ni nezvanično.

Prema navodima tužilaštva, Bulatović i Šmanja su omogućili ubicama da počine likvidaciju i pomogli im da pobjegnu. Vasilije Rafailović i Miljan Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Boretu i Zečevića, dok je Ivo Stanišić ranjen.