11-08-2022

Požar u Baru pod kontrolom, uspostavljen drumski saobraćaj

Požar koji je juče poslijepodne zahvatio lokalitet kod Crvene plaže u Baru je pod kontrolom, kazao je rano jutros za portal Bar Info zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević.

Požar u Baru pod kontrolom, uspostavljen drumski saobraćaj | Radio Televizija Budva

Požar u Baru jutros (Foto: TVCG/printescreen)

Kako prenosi TVCG, drumski saobraćaj je uspostavljen a željeznički je i dalje u prekidu. Naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušnju su i dalje bez napajanja električnom energijom. Gašenje požara otežava vjetar koji često mijenja pravac i nepristupačan teren.

"Situacija u vezi sa požarom je 'malo relaksiranija'. Uradili smo dobar posao za sada. Napuštanja terena nema dok se ne ‘zaokruži’ cijela priča. Požar i dalje bukti, ali je pod našom ozbiljnom kontrolom. Nadgledamo, svo ljudstvo je na terenu, nema opuštanja ni za tren. Jedan krak stihije koji se proširio na visoku zonu moći ćemo da ugasimo isključivo uz pomoć helikoptera koje očekujemo u ranim jutarnjim satima. Do tada će sva raspoloživa mehanizacija biti uključena, a ljudstvo budno pratiti i djelovati", sa optimizmom je poručio revnosni Vulević.

Objasnio je da sjeverozapadni krak požara (iznad plaže i ugostiteljskog objekta "Zapa") u tom momentu uspješno kontrolišu, a isto važi i za dio iznad i ispod pruge. Značajan dio ljudstva je raspoređen i u reonu Zelenog pojasa, gdje vatrogasci štite kuće kojima se vatra opasno približila.

Uspostavljen drumski saobraćaj od Šušanja prema Sutomoru

Saobraćaj na potezu od Šušanja ka Sutomoru, koji je u nekoliko navrata bio obustavljan zbog velikog požara u Zelenom pojasu, ponovo je uspostavljen oko tri sata, prenosi Portal Bar info.

"Poslije nekoliko sati prekida vozila ponovo saobraćaju na ovom dijelu Jadranske magistrale. Saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično", saopštili su vatrogasci koji već desetak sati pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju koja se razbuktala iznad Crvene plaže.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je sinoć da se jutros očekuje pomoć helikopterske jedinice Vojske Crne Gore.

Požar je "progutao" i više stabala starih maslina.

Podsjećamo, požar većih razmjera zahvatio je juče poslije podne prostor iznad Crvene plaže u mjestu Črvanj, između Bara i Sutomora. Jedan vatrogasac je povrijeđen, ali nije životno ugrožen. Više naselja su ostala bez napajanja električnom energijom.




(RTCG)