01-02-2023

Poziv poslodavcima za učešće na Sajmu sezonskog zapošljavanja – preko 4000 maturanata i studenata u potrazi za poslom

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Kancelarijom za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i ove godine, po petnaesti put, organizuje Sajam sezonskog zapošljavanja pod nazivom „Summer job 2023“. Ovim projektom predviđeno je informisanje studenata i maturanata iz cijele Crne Gore o opcijama za zaposlenje u domaćim kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike mladim ljudima da steknu svoje prvo radno iskustvo.

Poziv poslodavcima za učešće na Sajmu sezonskog zapošljavanja – preko 4000 maturanata i studenata u potrazi za poslom | Radio Televizija Budva

Sajam će biti organizovan 15. marta, u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore (Baku br. 1, Podgorica) u periodu od 10-15h i 16. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, u istom periodu. Sajmu u Podgorici prisustvovaće maturanti iz cijele Crne Gore, kao i studenti sa svih 19 fakulteta u okviru Univerziteta Crne Gore. Sa druge strane, u Kotoru se očekuju studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Pomorskog fakulteta i maturanti srednjih škola iz Kotora. Studentima i maturantima će biti organizovan prevoz iz svih opština u Crnoj Gori, a očekuje se da ovogodišnji Sajam posjeti preko 4.000 zainteresovanih za sezonsko zaposlenje. Kompanije se mogu prijaviti za učešće na Sajmu u Podgorici i/ili Kotoru.

Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja najveći događaj ovakvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora. Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, tj. kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja. Imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj ovog projekta je povećanje učešća domaće radne snage koja je pokazala veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori.

Do sada je kroz Summer job svoje prvo radno iskustvo steklo preko 10.000 maturanata i studenata, a svake godine sezonske poslove ponudi oko 50 poslodavaca koji nude skoro 1000 otvorenih pozicija za sezonsko zaposlenje.

POziv je upućen svim zainteresovanim kompanijama da se prijave za učešće na ovogodišnjem Sajmu i ponude mladim ljudima priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo i zakorače u poslovni svijet. Učešće kompanijama je potpuno besplatno, a Studentski parlament i Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore će obezbijediti prostor gdje će kompanije biti u prilici da se predstave studentima, maturantima i svim posjetiocima Sajma, kao i formulare za prijavu zainteresovanih kandidata.

Sve dodatne informacije vezane za učešće na ovogodišnjem Summer job-u mogu se dobiti na e-mail adrese: summerjob@ucg.ac.me i sezonskiposlovi@ucg.ac.me ili pozivom na broj telefona koordinatora: 020 414244 / 068 814 804.

Budući da je broj štandova na Sajmu ograničen, rok za prijavu poslodavaca će biti otvoren do 6. februara.