14-05-2019

Poziv učenicima osnovnih škola u Budvi da učestvuju u projektu Kreativni Višegrad

Opština Budva poziva učenike osnovnih škola u Budvi da se prijave za učešće u projektu „Kreativan Višegrad – multimedijalna slika država i gradova V4+”, koji će biti realizovan u našem gradu u periodu od 3. do 6. juna.

Poziv učenicima osnovnih škola u Budvi da učestvuju u projektu Kreativni Višegrad | Radio Televizija Budva

Projekat „Kreativan Višegrad – multimedijalna slika država i gradova V4+”, odobren u okviru Višegrad fonda, realizuje
Opština Budva u saradnji sa partnerima iz Češke Republike, Slovačke i Poljske.

Cilj projekta je podizanje svijesti među mladima i djecom o zajedničkom identitetu država članica V4 (Češka Republika, Slovačka, Poljska) sa državom Zapadnog Balkana, Crnom Gorom. Obzirom da ovaj region ima raznolik kulturni identitet, istoriju i tradiciju, projekat ima za cilj da na kreativan način uspostavi novu vezu među mladima i predstavi je široj javnosti.

U okviru projekta Kreativni Višegrad, biće održane radionice na kojima će djeca imati prilike da nauče nešto novo i kreiraju kratak film o svom gradu koji će biti predstavljen početkom septembra mjeseca ove godine, na poznatom Festivalu u gradu Valašské Meziříčí, u Češkoj. Festival se organizuje u sklopu proslave dana Dana grada Valašské Meziříčí koji je inače pobratim grad sa opštinom Budva i dobitnik evropske nagrade za inovaciju u oblasti filma. Ovo će biti idealna prilika za naše najmlađe sugrađane da otputuju u Češku i predstave Crnu Goru i Budvu na kreativan način.

Domaćin prve kreativne radionice za djecu i mlade u okviru projekta Kreativni Višegrad je Opština Budva i ovim putem poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće. Radionica će se održati u Budvi, 03.-06. juna 2019. godine.

Radionica je namijenjena djeci i mladima starosne dobi od 11 do 15 godina, koji su zainteresovani da zajedno sa svojim vršnjacima iz Češke, Slovačke i Poljske otkriju zajednički kulturni identitet sa Crnom Gorom i Budvom i o tome naprave kratak film.

Partneri na projektu su:


  • Grad Valašské Meziříčí, Češka Republika

  • Opština Budva, Crna Gora

  • Dom kulture Čadca, Slovačka

  • Grad Radlin, Poljska


Krajnji rok za prijavu je 20.maj 2019. godine. Popunjenje formulare možete dostaviti elektronski na e-mail adresu ana.markovic@budva.me, anisa.muric@budva.me i katarina.vukadinovic@budva.me sa naznakom „Kreativni Visegrad prijava“.

Maksimalan broj učesnika je 8.
Prijavni formular možete naći na ovom linku.

Više informacija o projektu mogu se naći na sajtu projekta

Pogledajte kako je Festival Svetlosti izgledao ranijih godina u Češkoj.




Foto screenshot : https://www.svetlovalmez.cz/foto-2018/