02-03-2021

Poziv za javnost povodom izrade Medijske strategije Vlade

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija objavilo je Javni poziv za konsultovanje povodom izrade Medijske strategije Vlade Crne Gore 2021-2025.

Poziv za javnost povodom izrade Medijske strategije Vlade | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

„Medijskom strategijom, koja se prvi put izrađuje za oblast medija, definisaće se ciljevi, pravci razvoja i budući planovi, kako bi se obezbijedilo povoljno okruženje za slobodu informisanja, protok ideja i mišljenja u ostvarivanju javnog interesa, a koje će dovesti do uređenja medijske oblasti“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da svi zainteresovani za uključivanje u početnu fazu pripreme strategije inicijative, predloge, sugestije i komentare u elektronskom obliku mogu dostaviti na e-mail adrese marko.popovic@mju.gov.me i anka.dabanovic@mju.gov.me.

Ministarstvo će, kako se navodi, ažurno evidentirati sve pristigle inicijative, predloge, sugestije i komentare i nakon završenog konsultovanja sačiniti izvještaj koji sadrži pregled učesnika konsultovanja i pregled dobijenih inicijativa, predloga, sugestija i komentara.

"Te isti objaviti na svojoj internet stranici www.mju.gov.me i portalu e-Uprave https://www.euprava.me/ i dostaviti ga učesnicima konsultovanja, u roku od sedam dana od isteka ranije navedenog roka, od 30 dana“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će, kako se dodaje, sve pristigle inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom pripreme tog strateškog dokumenta.

„Svi zainteresovani su pozvani i da predlože strukturu radnog tijela za pripremu Medijske strategije Vlade Crne Gore 2021-2025, sa posebnim akcentom na učešće i zastupljenost predstavnika medija, novinarskih i medijskih asocijacija u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Predloge je potrebno dostaviti do 7. marta na e-mail adrese marko.popovic@mju.gov.me i anka.dabanovic@mju.gov.me.

Konsultacije zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme strategije trajaće do 1. aprila.