19-07-2023

Poziv za odabir dobavljača za distribuciju zdravih obroka školama

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dobavljače i proizvođače zainteresovane za učešće u Programu besplatne distribucije voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda školama, za školsku 2023/24. godinu.

Poziv za odabir dobavljača za distribuciju zdravih obroka školama | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Iz tog Vladinog resora saopštili su da se javnim pozivom utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Kako su naveli, predmet javnog poziva je odabir dobavljača za distribuciju voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, učenicima osnovnih škola od prvog do petog razreda u 17 osnovnih škola, u Danilovgradu, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Baru, Ulcinju, Podgorici, Nikšiću i Pljevljima.

Iz Ministarstva su kazali da je javni poziv otvoren do 1. decembra.

Kako su rekli, proizvodi koji se dostavljaju školama moraju ispunjavati standarde bezbjednosti hrane, kao i tržišne standarde u skladu sa propisima kojima su te oblasti uređene.

„Dobavljači koji budu izabrani za učešće u projektu u obavezi su da vrše isporuku proizvoda sa liste prihvatljivih proizvoda do korisnika projekta – škola, u obliku pripremljenih i upakovanih obroka spremnih za konzumaciju“, piše u javnom pozivu.

Navodi se da proizvodi sa liste prihvatljivih proizvoda moraju biti porijekom iz Crne Gore, o čemu je dokaz dužan da dostavi dobavljač.