20-02-2023

Poziv zainteresovanim NVO iz Budve i još tri grada za učešće na radionici „Utvrđivanje prijedloga prioriteta drugog ReLOaD2 konkursa“

Opština Kotor, Opština Budva, Opština Herceg Novi, Opština Tivat i projekat ReLOaD pozivaju zainteresovane nevladine organizacije sa teritorija ove četiri opštine na radionicu pod nazivom „Utvrđivanje prijedloga prioriteta drugog ReLOaD2 konkursa“, koja će se održati u petak, 24. februara 2023. godine, sa početkom u 11 sati u Kulturnom centru „Nikola Đurković“, u Kotoru.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su pojasnili iz UNDP-a, radionica se organizuje u cilju planiranja prioriteta drugog Konkursa Regionalnog progama lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji će biti objavljen u okviru klastera „Coastal Mates“ za nevladine organizacije sa teritorija opština Kotor, Budva, Herceg Novi i Tivat.

"Tokom radionice, predstavnici lokalnih samouprava i zainteresovanih nevladinih organizacija će, uz podršku predstavnika UNDP, identifikovati strateške prioritete razvoja lokalnih samouprava Kotor, Budva, Herceg Novi i Tivat i tokom zajedničkog rada i analize definisati 3-5 prioritetnih oblasti i podoblasti koje je moguće podržati u okviru ReLOaD2 programa, a koje će postati dio prijedloga prioriteta Konkursa. Ovako definisani prijedlog prioriteta Konkursa će biti dostavljen na dodatne konsultacije svim nevladinim organizacijama i ostalim zainteresovanim stranama sa teritorija opština, prije finalizacije i objave Konkursa", navode u saopštenju.

Za učešće na radionici se mogu prijaviti sve zainteresovane nevladine organizacije sa teritorija opština Kotor, Budva, Herceg Novi i Tivat dostavljanjem emaila sa iskazanim interesovanjem za učešće i kontakt detaljima kandidovanog predstavnika ili predstavnice – ime, prezime, NVO, e-mail adresa i kontakt telefon.

"U slučaju da pristigne veći broj prijava predstavnika NVO za učešće, a shodno raspoloživim kapacitetima prostorije u kojoj se radionica održava, predstavnici opština i UNDP će izabrati učesnike na osnovu kriterijuma aktivnosti i vidljivosti NVO u zajednici i postignućima u oblasti u kojoj NVO djeluje, kao i prethodnog iskustva i uključivanja NVO u procese odlučivanja i kreiranja politika. Takođe, predstavnici NVO koji ne budu prijavili svoje učešće do dolje navedenog datuma neće moći da prisustvuju zbog ograničenog kapaciteta prostora", ističu iz UNDP-a.

Oni su zamolili zainteresovane da učešće na radionici potvrde najkasnije do srijede, 22. februara do 16hh, na e-mail adresu tamara.cirgic@undp.org.

"U slučaju da je potrebno organizovati prevoz do Kotora, molim Vas da nas obavijestite prilikom prijavljivanja za radionicu. Napominjemo da nećemo biti u mogućnosti da obezbjedimo prevoz za prijavljene učesnike nakon 22. februara", naveli su.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) zvanično je počeo sa realizacijom 1. januara 2021. godine, kao nastavak prethodne faze ReLOaD programa koja je uspješno završena u decembru 2020. godine. Program će biti realizovan u šest zemalja i teritorija Zapadnog Balkana tokom naredne četiri godine. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom.