20-03-2015

Poznati svi kandidati za ovogodišnju nagradu „Mali princ“

Poslije selektora za BiH, Hrvatsku i Srbiju, oglasila se i selektorica iz Crne Gore, dr Svetlana Kalezić-Radonjić i kandidirala knjigu Velimira Ralevića NA ŽIVOT JURIŠAJ i knjigu Radmile Knežević POKLONI SE I POČNI.

Poznati svi kandidati za ovogodišnju nagradu „Mali princ“ | Radio Televizija Budva

Sada su poznati svi ovogodišnji kandidati za nagradu „Mali princ“, koja će najboljoj dječijoj knjizi u regionu objavljenoj 2014. godine, biti dodijeljena na ovogodišnjem međunarodnom dječjem festivalu „Vezeni most“ u Tuzli.

Pored nominiranih knjiga iz Crne Gore, za ovo prestižno priznanje, najveće u oblasti dječije literature u regionu, konkurišu knjige: PRIČINILO SE U PRIČINU, Ranka Pavlovića i TURKONIJEMAC U BOSANSKOM OFSAJDU, Safete Obhođaš, (BiH) EDBIN, Nade Mihelčić i MOJ PUSTOLOVNI PLANET, Igora Knižeka (Hrvatska), CIPELA NA KRAJU SVETA, Dejana Aleksića iTAJNA NEMUŠTOG JEZIKA, Ivane Nešić (Srbija).

Da će konkurencija za „Malog princa“ i ove godine biti izuzetna, najavljuje knjiga Dejana Aleksića koja u Tuzlu dolazi već okrunjena dvjema uglednim nagradama - nagradom „Politikinog zabavnika“ za najbolju dječju knjigu u 2014. godini i nagradom „Plavi čuperak“, kao i knjiga hrvatskog predstavnika, Igora Knižeka, koja je ovih dana okrunjena nagradom „Grigor Vitez“, jednim od najznačajnijih priznanja za dječju literaturu u Hrvatskoj.

Pored nagrade „Mali princ“ za najbolju dječiju knjigu u regionu, na centralnoj svečanosti festivala „Vezeni most“ bit će uručena i istoimena nagrada za stvaralački doprinos razvoju dječije literature u Bosni i Hercegovini (nagrada za životno djelo). Kome će ove godine biti dodijeljeno to ugledno priznanje – najznačajnije u BiH, upravni odbor Društva „Mali princ“ još nije odlučio.