29-10-2020

Prava Budva: Bićemo u službi građana od prvog dana konstituisanja lokalnih organa

"Nakon istorijske izborne pobjede, iskrenog narodnog slavlja i malo euforije, predstoji nam period rada na najvažnijem zajedničkom cilju svih nas, a to je - postavljanje Crne Gore na mjesto koje joj pripada i položajem i potencijalima. Jedino što sada treba da bude bitno jeste razvoj našeg društva u kojem bi građani sto prije počeli da žive životom dostojnim čovjeka uz životni standard koji priliči jednoj evropskoj zemlji. Prava Crna Gora - Prava Budva će, kao i na državnom nivou, biti konstruktivan dio lokalne vlasti, čije će se djelovanje ogledati u tri pravca", poručuju iz Prave Budve u svom saopštenju koje prenosimo u cjelosti.

Prava Budva: Bićemo u službi građana od prvog dana konstituisanja lokalnih organa | Radio Televizija Budva

I - Prvi pravac djelovanja predstavljaće otklon od DPS vladavine. Uz podršku koalicionim partnerima, napravićemo maksimalan napor kako bi se u što većoj mjeri ispravile sve štetnosti koje je bivši režim načinio. Neophodno je preispitivanje svih loših odluka iz prethodnog perioda uz ukidanje i izmjenu svake one za koju je to zakonski moguće. Takođe, vrlo je važno procesuirati sve odgovorne za nepopravljivu štetu nanijetu ovom gradu.

II - Drugi pravac djelovanja će činiti naš angažman u vidu korektivnog činioca vlasti. Koalicionim partnerima ćemo dati maksimalnu podršku uz otvoren pristup kada je u pitanju ispravljanje eventualnih loših odluka. Samo zajedničkim naporima možemo očekivati otklon od prošlosti i bolju budućnost za sve građane Budve. Zdrava vladavina se ogleda u otvorenosti i dobronamjernoj kritici svih loših ili manje dobrih poteza.

III - I konačno, treći princip našeg djelovanja biće povezivanje i približavanje građana lokalnim službama vlasti. Uvećanje njihovog uticaja na odlučivanje u narednom postizbornom periodu je od izuzetne važnosti. Obzirom da postoje velike šanse da će sadašnji konstituenti u vlasti biti tu minimum 4 godine bitno je ne zaboraviti na osnovne potrebe stanovništva tako što će se pronaći mehanizmi za njihov svakodnevni uticaj na donosioce odluka. Ovakvim načinom ponašanja gradskih vlasti pokazaće se pravi primjer kojim se treba voditi i na državnom nivou.

Građani Budve mogu da računaju da će Prava Budva biti u njihovoj službi od prvog dana konstituisanja lokalnih organa. - Milan Kovačević IO Prava Crna Gora Prava Budva .