29-09-2021

Prava Budva: Carević i Radović zajedno da podnesu ostavke

Prava Budva pozdravlja predlog predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića da i predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine podnesu ostavke i tako daju doprinos izlasku iz krize u Budvi.


Foto: Prava Budva

Prema njihovim riječima, politička situacija u Budvi je komplikovana i u dužem vremenskom periodu karakteriše je nesnalaženje menadžmenta Opštine Budva da uspostavi nesmetanu i stabilnu vlast nakon izbora.

Uslijed toga, poručuju iz Prave, najviše trpe građani, a, kako tvrde, rješenje se ne nazire.

"Prava Budva ovu ponudu doživljava kao možda i jedini način prevazilaženja krize, imajući u vidu da i pored brojnih pokušaja, sa raznih strana, nismo odmakli, naprotiv, iz dana u dan kriza se sve više produbljuje i nerijetko poprima lične obračune", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, Prava Budva se uvijek vodila i vodiće se opštim interesom i za tu partiju manje su bitni bilo kakvi i bilo čiji partijski interesi u poređenju sa interesima građana Budve.

"Koji nam nisu dali glas da bi se mjesecima bespoštedno, a nerijetko i ispod svakog ljudskog nivoa, trvili, već da bi građanima obezbijedili skladnu i kvalitetnu lokalnu javnu upravu", stav je ove partije.

Oni su takođe naveli da su uvijek bili i da će biti konstruktivan subjekat.

"Uvijek ćemo, kao što smo i do sada, biti uz bilo koga ko donosi i sprovodi dobre odluke, ma iz kog političkog subjekta nove parlamentarne većine one dolazile. Tako smo nebrojeno puta podržali politike predsjednika Opštine Budva gospodina Marka Bata Carevića, ali isto tako ne možemo i nećemo podržavati ona politička činjenja koja ne idu u pravcu prijeko potrebne stabilizacije političkih prilika u Budvi. Prava Budva ne vodi politiku spram toga koji politički subjekat, bio to DF ili Demokrate, nešto predloži, već spram sopstvene savjesti i kvaliteta predloženog političkog djelovanja, te zbog toga pozdravljamo predlog da čelnici Opštine i Skupštine Opštine podnesu ostavke kako bi hitno otvorili proces izlaska iz duboke političke krize u Budvi, a samo u interesu njenih građana", zaključuje se u saopštenju.