16-12-2021

Prava Budva donirala medicinsku opremu Opštoj bolnici „Danilo I“

Predsjednik Prave Budva Aleksandar Franeta uručio je danas vršiocu dužnosti direktora Opšte bolnice „Danilo I“ na Cetinju Vladimiru Pavićeviću i načelniku internog odjeljenja te bolnice Zoranu Vujačiću donaciju od 19 hilada kovid maski, dvije hiljade hirurških maski i 50 posteljina za vozila hitne pomoći, navodi se u saopštenju ove partije.


Foto: Prava Budva

To, kako su pojasnili, predstavlja dio medicinske opreme koju je Pravoj Budva, tokom nedavne posjete Budvi, donirao vlasnik iransko-turske medicinske kompanije Siamak Aghasi.

Franeta je, nakon uručene donacija, poručio da će Prava Budva i u buduće, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati cetinjsku, ali i sve druge bolnice i zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

- Opšta bolnica „Danilo I“ na Cetinju je najbliža bolnica opštini Budva u kojoj su svi Budvani maltene i rođeni – rekao je Franeta.
Vršilac dužnosti direktora bolnice „Danilo I“ na Cetinju Vladimir Pavićević zahvalio se Pravoj Budva na vrijednoj donaciji koji su ustupili.

- Donacija će nam mnogi značiti i vjerujem da je ovo samo početak dalje saradnje na unaprijeđivanju uslova rada u Opštoj bolnici „Danilo I“ – naveo je Pavićević.

Na donaciji se zahvalio i načelnik internog odjeljenja Zoran Vujačić ističući kako nije riječ o prvoj donaciji Prave Budva toj bolnici.

- Takvu donaciju smo imali i prošle i godine. Radujemo se i budućoj saradnji, naročito iz razloga što građani Budve po masters planu gravitiraju u ovoj bolnici – rekao je Vujačić.