13-10-2021

Prava Budva: Kaja izrazio želju da privuče turske investitore u Crnu Goru

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović razgovarao je sa poznatim turskim privrednikom i hotelijerom gospodinom Bulentom Kajom koji se trenutno nalazi u posjeti Pravoj Budva, saopšteno je iz ove partije.


Foto: Prava Budva

Kako su kazali, razgovoru su prisustvovali predsjednik Prave Budva Aleksandar Franeta , član odbora direktora HG Budvanska rivijera Aleksandar Jeličić kao i odbornik u skupštini opštine Budva gospodin Luka Liješević.

"Razgovor je vođen na temu stranih investicija u turizam, poljprivredu, energetiku i vodoprivredu gdje je gospodin Kaja izrazio želju da inicira ulaganja u pomenutim sektorima kao
i da privuče što veći broj poznatih turskih investitora u Crnu Goru. Razgovor je bio veoma srdačan i konstruktivan sa obje strane i izražena je želja za što bržim nastavkom razgovora, kao i realizacijom dogovorenog", navodi se u saopštenju.

Gospodin Kaja je tom pilikom pozvao ministra Stijovića sa saradnicima, kao i predstavnike Prave Crne Gore - Prave Budva, u posjetu Istanbulu, na skup najpoznatijih turskih privrednika, medija i političara koji će se održati početkom novembra.

"Inače, gospodin Kaja je bio organizator i domaćin članovima delegacije Skupštine opštine Budva koji su prošlog mjeseca bili njegovi gosti u zvaničnoj posjeti Bodrumu", saopšteno je iz Prave Budva.